1. Borůvkové chipsy

Kdo říká, že chipsy nemůžou mít i ovocnou příchuť? My říkáme ano!
 
 
2. General Tso

Tohle nechutná jako mrtvý generál, ale jako tradiční lehce ostré čínské jídlo.
 
 
3. BLT

V anglosaských zemích zkratka oblíbených sendvičů - Bacon - Lettuce - Tomato (slanina, salát, rajče). Proč u nás nikdo nevyrábí chipsy s příchutí chleba se salámem nebo rohlíku s taveňákem?
 
 
4. Okonomiyaki

Sice vůbec netušíme, co to je, ale chutná to japonsky.
 
 
5. Capuccino

Vlastně, proč ne?
 
 
6. Kuře a wafle

Jeden z finalistů soutěže o nejzajímavější příchuť. A právem.
 
 
7. Mořská řasa

Chutná to trochu jako sushi 
minus wasabi a zázvor.
 
8. ‚Choloděc‘ s křenem

Huspenina je v Rusku hodně populární, tak proč stejně neochutit i brambůrky?
 
 
9. Vorčestrová omáčka

Hodně lidí zaměňuje vorčestr a maggi. Tupci!
 
 
10. Papričky Naga Jolokia

Chipsy ochucené jednou z nejpálivějších chilli papriček. A je to fakt masakr. Mimochodem, pokud ujíždíte na pálivých dobrotách, přečtete si tento 
článek.
 
11. Pečené jehněčí s mátou

U nás by mohla projít příchuť vepřo, knedlo zelo nebo znojemská pečeně se šesti.
 
 
12. Marmite

Marmite je kvasnicový extrakt nesmírně populární ve velké Británii a Austrálii. Buď ho budete milovat, nebo nenávidět (což je mimochodem slogan společnosti, která Marmite vyrábí).
 
 
13. Německá klobása

Ja, das ist GUT!
 
14. Teriyaki majonéza

Ve skutečnosti tyhle chipsy nejsou z brambor, ale z kukuřice. A vůbec to nevadí.
 
 
15. Margarita

U nás by určitě zabodovala příchuť tuzemáku, zelené nebo Fernetu.
 
 
16. Okurka

A představte si, že to opravdu chutná jako okurka. Teda brambora s okurkou.
 
17. Hot-Dog

Němci mají klobásu, Američani hot-dog a u nás by mohli mít třeba 
smažák v housce.
 
 
18. Olivový olej

Tak jednoduchá kombinace, a tak geniální chuť.
 
 
19. Masový koláč

Ten obrázek koláče mohl být povedenější. Ale jinak pohoda.
 
20. Pivo

A že to u nás nikoho nenapadlo? Možná 
proto!
 
 
A když už jsme u těch brambor, co takhle nějaký hlubší rozbor 
bramborového salátu? Toho našeho dobrého ‚českého‘, který ale ve skutečnosti není 
bramborový, nýbrž ruský?