Salát caprese určitě znáte stejně tak jako smažené mozzarellové tyčinky. Tak proč nezkusit tyhle dvě klasiky zkombinovat?
Ingredience (na 10 kuliček)
10 cherry rajčátek (velkých jako golfový míček)
10 mozzarellových kuliček
vejce, strouhanka, mouka, sušená bazalka, sůl
olej na smažení
hrst čerstvé bazalky
balzamikový ocet, med
1. Plnění
Pomocí vykrajovače jablečných jádřinců nebo malého nožíku "vyvrtejte" do rajčátek otvor, který naplníte mozzarellou.
2. Obalování
V mouce, vejci a strouhance smíchané se sušenou bazalkou obalte rajčata. Postup opakujte dvakrát, protože na hladké slupce trojobal špatně drží.
3. Smažení
Smažte při střední teplotě (cca 170°C) až bude strouhanka zlatohnědá. Vařečkou kuličky průběžně obracejte. Přebytečný tuk poté odsajte pomocí papírové utěrky. Osolte.
4. Servírování
Podávejte ještě horké s lístky bazalky a balzamikovou omáčkou. Tu připravíte tak, že v rendlíku smícháte balzamikový ocet (3/4) a med (1/4), přivedete k varu, snížíte teplotu a pomalu necháte probublávat asi 10 minut.
A pokud vám tohle smažení nestačilo, udělejte si nejlepší hranolky na světě nebo cibulové kroužky v pivním těstíčku.