Premiérový ročník Swiss Food Festivalu začal sice již tento týden, ale jeho vrchol přijde o tomto víkendu v sobotu a v neděli 15. a 16. října.
V sobotu se na pražské Náplavce pod železničním mostem otevřou v rámci Farmářských trhů stánky se všemožnými švýcarskými lahůdkami, ve velkém měděném kotli se bude tradiční metodou vyrábět (vařit) sýr a to vše doprovodí švýcarští Alphornisté – hráči na obří alpské rohy od Lucernského jezera. Druhý den v neděli pak bude festival zakončen velkolepým brunchem v restauraci Žofín Garden.
Pokud navštívíte Swiss Food Festival, máte možnost vyhrát v rámci soutěže některou z poctivě švýcarsky hodnotných cen. Tou hlavní je týdenní pobyt pro čtyři osoby v Silvaplaně u Svatého Mořice, na dalších devět výherců čekají nejrůznější ceny hmotné, které určitě potěší vaše chuťové smysly. Stačí jen odevzdat soutěžní kupón, který můžete získat a vyplnit na všech místech, která jsou do festivalového dění zapojena. Bližší informace najdete ZDE .
Podrobné informace o restauracích a kavárnách i konkrétních pokrmech švýcarské gastronomie, které se v nich podávají, najdete na stránkách Swiss Food Festivalu.
A na závěr si ještě můžete projít těchto 28 drobných detailů, jimiž se liší Švýcarsko od Česka.