Veverčí maso je v naší kuchyni často neprávem opomíjené, což je poměrně škoda, neboť při správné úpravě může být nejen vítanou změnou v našem jídelníčku, ale i kvalitním gurmánským zážitkem.
Co na veverčí ragú budeme potřebovat?
- 5 dospělých veverek
- 2 ks mrkve
- Vepřový vývar
- Střelnou zbraň
- 2 ks cibule
- Očkování proti vzteklině
- Celer a petržel (podle chuti)
- Příručka mladých svišťů
- Rajský protlak
- Bobkový list, černý pepř, nové koření
- Barevné bavlnky
Příprava:
Přichystáme na kuchyňskou linku nádoby potřebné k vaření a zajdeme si k obvodnímu lékaři pro preventivní očkování proti vzteklině.
Poté si vezmeme zbraň a zajdeme do parku či do lesa (pokud spěcháte, skočte si se zbraní do chovné stanice či do zoo)
Střelnou zbraní v lese posléze palme do korun stromů a doufejme, že se nám podaří sestřelit nějakou veverku. Sestřelené zpěvné ptactvo či lesníky přikryjeme roštím.
V mezičase lovu si z bavlnek podle návodu v Příručce mladých svišťů upleteme náramek přátelství.
Sestřelené veverky dáváme do látkového pytle, do kterého přidáme smrkovou větvičku kvůli aroma. Pokud se nám nedaří sestřelit veverku, nasbíráme si v lese ježky. Maso mají podobné.
Doma posléze nakrájíme zeleninu a dáme ji na rozpálenou pánev smažit, dokud nezesklovatí.
Mezitím stáhneme veverky a nakrájíme je na kostičky. Veverčí maso posléze přidáme k zelenině a necháme zatáhnout.
Nakonec do zelenino-masové směsi přidáme protlak a podlijeme vývarem. Přidáme koření a vaříme, dokud nebude maso měkké.
Podáváme s rýží či houskovým knedlíkem. Dobrou chuť.
A TADY máte 11 perfektně jednoduchých receptů na jarní piknik