fb pixel
Vyhledávání

RECEPT: Křupavé caprese koule

Zdroj: foto: Ondřej Karpíšek

Zkuste si udělat křupavý snack ve stylu italského salátu caprese.

Ondřej Karpíšek
Ondřej Karpíšek 20.1.2017, 10:50

Salát caprese určitě znáte stejně tak jako smažené mozzarellové tyčinky. Tak proč nezkusit tyhle dvě klasiky zkombinovat?

Ingredience (na 10 kuliček)

10 cherry rajčátek (velkých jako golfový míček)

10 mozzarellových kuliček

vejce, strouhanka, mouka, sušená bazalka, sůl

olej na smažení

hrst čerstvé bazalky

balzamikový ocet, med

1. Plnění

Pomocí vykrajovače jablečných jádřinců nebo malého nožíku "vyvrtejte" do rajčátek otvor, který naplníte mozzarellou.

2. Obalování

V mouce, vejci a strouhance smíchané se sušenou bazalkou obalte rajčata. Postup opakujte dvakrát, protože na hladké slupce trojobal špatně drží.

3. Smažení

Smažte při střední teplotě (cca 170°C) až bude strouhanka zlatohnědá. Vařečkou kuličky průběžně obracejte. Přebytečný tuk poté odsajte pomocí papírové utěrky. Osolte.

4. Servírování

Podávejte ještě horké s lístky bazalky a balzamikovou omáčkou. Tu připravíte tak, že v rendlíku smícháte balzamikový ocet (3/4) a med (1/4), přivedete k varu, snížíte teplotu a pomalu necháte probublávat asi 10 minut.

A pokud vám tohle smažení nestačilo, udělejte si nejlepší hranolky na světě nebo cibulové kroužky v pivním těstíčku.

Podobné články

Doporučujeme

Další články