Campari Orange
1 díl (40 ml) Campari
3 díly (120 ml) pomerančového džusu
Plátek pomeranče, led
Do vysoké sklenice dejte led, nalijte všechny ingredience a ozdobte plátkem pomeranče.
Cinzano Rosé na ledu
100 ml Cinzano Rosé
led
Tip: Cizano Rosé se skvěle snoubí s čerstvými jahodami
Cinzano Rosé se sodou
40 ml Cinzano Rosé
120 ml sody
led
Tip: Drink dozdobte čerstvou mátou
Metaxa Cucumber4 ml Metaxy 5*
1 cl cukrový sirup (50 % vody, 50 % cukru)
2 cl limetková šťáva
3 plátky salátové okurka + bazalka
8 cl Tonic (Fever-Tree Tonic Water)
Do sklenice vložíme 3 plátky salátové okurky a limetkovou šťávu. Přidáme cukrový sirup, vymadlujeme paličkou a dosypeme kostkovým ledem. Zalijeme Metaxou a tonikem. Zamícháme a ozdobíme plátkem okurky a lístkem bazalky.
Metaxa Spicy
40 ml Metaxy 5*
2 plátky zázvoru
2 plátky pomeranče
1 lžička třtinového cukru
10 ml limetkové šťávy
60 ml soda
S třtinovým cukrem rozdrtíme plátky zázvoru a pomeranče. Přidáme šťávu z ½ limetky a zasypeme tříští. Přidáme Metaxu a zalijeme sodou. Vše důkladně promícháme. Dosypeme tříšť, ozdobíme plátkem limetky, plátkem zázvoru a přidáme brčko.
Aperol Spritz3 díly (60 ml) prosecco
2 díly (40 ml) Aperol
1 díl (20 ml) sody
plátek pomeranče
Vinnou skleničku naplňte alespoň z poloviny ledem, přidejte 1 díl sody, 3 díly prosecca a 2 díly Aperolu. Aperol nalévejte krouživým pohybem, čímž docílíte perfektního promíchání všech ingrediencí a té správné oranžové barvy. Na závěr přidejte plátek pomeranče.
NEALKO
Crodino Spritz
1 dcl Crodino
zástřik sody
led, plátek pomeranče
A TADY si přečtěte něco o nejoblíbenějším jídle světa - pizze.