fb pixel
Vyhledávání

RECEPT: Vynikající veverčí ragú

Dnes si spolu uvaříme výtečné veverčí ragú.

Dominik Landsman
Dominik Landsman 24.6.2016, 08:30

Veverčí maso je v naší kuchyni často neprávem opomíjené, což je poměrně škoda, neboť při správné úpravě může být nejen vítanou změnou v našem jídelníčku, ale i kvalitním gurmánským zážitkem.

Co na veverčí ragú budeme potřebovat?

- 5 dospělých veverek

- 2 ks mrkve

- Vepřový vývar

- Střelnou zbraň

- 2 ks cibule

- Očkování proti vzteklině

- Celer a petržel (podle chuti)

- Příručka mladých svišťů

- Rajský protlak

- Bobkový list, černý pepř, nové koření

- Barevné bavlnky

Příprava:

Přichystáme na kuchyňskou linku nádoby potřebné k vaření a zajdeme si k obvodnímu lékaři pro preventivní očkování proti vzteklině.

Poté si vezmeme zbraň a zajdeme do parku či do lesa (pokud spěcháte, skočte si se zbraní do chovné stanice či do zoo)

Střelnou zbraní v lese posléze palme do korun stromů a doufejme, že se nám podaří sestřelit nějakou veverku. Sestřelené zpěvné ptactvo či lesníky přikryjeme roštím.

V mezičase lovu si z bavlnek podle návodu v Příručce mladých svišťů upleteme náramek přátelství.

Sestřelené veverky dáváme do látkového pytle, do kterého přidáme smrkovou větvičku kvůli aroma. Pokud se nám nedaří sestřelit veverku, nasbíráme si v lese ježky. Maso mají podobné.

Doma posléze nakrájíme zeleninu a dáme ji na rozpálenou pánev smažit, dokud nezesklovatí.

Mezitím stáhneme veverky a nakrájíme je na kostičky. Veverčí maso posléze přidáme k zelenině a necháme zatáhnout.

Nakonec do zelenino-masové směsi přidáme protlak a podlijeme vývarem. Přidáme koření a vaříme, dokud nebude maso měkké.

Podáváme s rýží či houskovým knedlíkem. Dobrou chuť.

A TADY máte 11 perfektně jednoduchých receptů na jarní piknik

Podobné články

Doporučujeme

Další články