fb pixel
Vyhledávání

RECEPT: Superrychlý kečup za 10 minut

Není nic jednoduššího, než si udělat domácí kečup!

Ondřej Karpíšek
Ondřej Karpíšek 15.5.2016, 17:45

A proč si dělat domácí kečup? A proč ne? Navíc ten váš vlastní bude obsahovat pouze rajčata, což se o těch průmyslových nikdy říct nedá.

Nákupní lístek:

1 plechovka drcených rajčat

15 g třtinového cukru

15 ml jablečného octa

3 kousky hřebíčku

Příprava:

Do rendlíku vpravte obsah konzervy s rajčaty.

Přidejte ocet, cukr a hřebíček a promíchejte. Pokud máte rádi ostřejší chuť, přisypte špetku chilli.

Přivedte k varu, snižte teplotu a nechte probublávat 3 minuty. Během vaření míchtejte. Nakonec odstraňte hřebíček.

Kečup můžete podávat i teplý, ale lepší je ho nechat vychladit.

Nyní máte skvělou přílohu k letní grilovačcce nebo rychlý (ale originální) dárek pro kamaráda (rodiče, prezidenta, učitelku...).

A pokud chcete ještě originálnější jedlý dárek nejen pro Miloše, udělejte sušené maso.

Podobné články

Doporučujeme

Další články