Ingredience:
6 žloutků
200 g cukru
200 g pšeničné mouky
200 g kukuřičného škrobu
100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
125 ml mléka
1 kávová lžička mandlového oleje
1 sáček prášku do pečiva
40 g mandlových lupínků
vanilkové aroma
Postup:
Předehřejte si troubu na 180°C.
Smíchejte rostlinný tuk Hera s cukrem. Přidejte žloutky a mléko a znovu důkladně promíchejte.
Do těsta prosejte smíchanou mouku, škrob a prášek do pečiva. Z bílků vyšlehejte sníh a jemně jej vmíchejte do těsta. Nakonec přidejte polovinu mandlových lupínků a vanilkové aroma.
Zlehka promíchanou směs poté přelijte do vymazané formy na bábovku. Pečte cca 50 minut, průběžně kontrolujte špejlí, zda je bábovka hotová.
Bábovku dozdobíme cukrovou polevou a posypeme zbylými mandlemi.
A TADY máte recept na makovou bábovku, která není pro bábovky.