Pražská Letná se těší na veganské řeznictví
Pražští hipsteři se již dlouhou dobu cítili být utlačováni a diskriminováni, jelikož si svůj životní styl už několik měsíců zakládají na veganství, a tím pádem jim byla odepřena možnost krmit se poctivou sekanou a debrecínskými párky „na stojáka“ v Naše maso. Proto se student novořecké filologie a absolvent kulturní antropologie sešli na Stalinu, kde při popíjení espressa se sojovým mlékem, které popíjeli z vydlabaného avokáda, vymysleli geniální plán.
Otevřeno však zatím není, ale v jejich hlavách už Neřeznictví U veselých zvířátek prožívá epickou otevírací akci, při které je kromě přeplněného masného pultu přítomen i neřezník, který připravuje oblíbené zabijačkové pokrmy bez použití masa. Kromě čerstvých seitan stejků nabízí masný pult i marinované sojové kostky na guláš nebo tofu plátky na řízky. „Naším doplňkovým zbožím bude zeleninový vývar ve sklenici, který poslouží jako lék na kocovinu po divokém autorském čtení letenských básníků,“ dodává jeden z budoucích majitelů prvního veganského neřeznictví v Praze.
V plánu jsou i nezabijačky s neřezníkem Mrkvičkou
Součástí akce budou i pravidelné nezabíjačky s řezníkem Mrkvičkou, který zve na prejt z černých fazolí, celerovo-mrkvovou tlačenku nebo klobásy ze seitanu. „Lidé se doslova poperou o prdelačku z mrkve,“ popisuje s nadšením vousatý pán s tlustými brýlemi, kterému nikdo neřekne jinak než neřezník Mrkvička.
Oba majitelé podniku konstatují, že právě Neřeznictví u veselých zvířátek je zásadní dírou na trhu, která zaujme tisíce lidí. Přímo v podniku budou i zvířátka, která si místo jedení budete moct pohladit a nakrmit. Proto bude přímo v podniku malý výběh pro zakrslé prasátko, kterému budete moct přispět na šrot.
Sice to není pravda, ale mohla by být. Každopádně čekáme, kdo se do toho opře jako první a rozjede to.
A zde je 9 klasických veganských vtipů.