5. 1. Fazole se slaninou v rajčatové omáčce
200 g konzervovaných červených fazolí, 100 g slaniny, 250 g rajčat v konzervě, olivový olej. Osmahněte slaninu na olivovém oleji, poté přidejte fazole a rajčata. Opepřete, osolte (můžete dát i sladkou papriku a bazalku, dle chuti) a duste pár minut. Podávejte s pečivem.
4. 2. Těstoviny se špenátem a tuňákem
250 g těstovin, 100 g tuňáka v konzervě, 250 g mraženého špenátu (listy, ne pyré), 140 ml 10% smetany, parmazán. Uvařte těstoviny. Na pánvi rozmrazte kuličky špenátu (až se odpaří všechna přebytečná voda), poté přidejte tuňáka a smetanu a vařte po dobu několika minut. Smíchejte těstoviny s omáčkou a posypte parmazánem.
3. 3. Zapečená cuketa se sýrem
1 cuketa, toustový sýr, koření na kebab, olivový olej.: Nakrájejte cuketu na kolečka (neloupejte!). Pečící misku lehce vymažte olivovým olejem, kolečka cukety vyskládejte do misky a poklaďte je sýrem. Na závěr vše posypte kořením na kebab a zapečte do zlatova.