fb pixel
Vyhledávání

Zdravé a neodolatelně dobré raw donuty

Zdroj: smartpress.cz

Koblížky s dírou uprostřed jsou za oceánem tak tradiční, že je skoro svatokrádež něco na nich měnit. Takže máme vlastně štěstí, že k nim takhle silné city nepěstujeme. O to jednodušší je jejich proměna na mnohem zdravější a výživnější jídlo.

Nikola Nádvorníková
Nikola Nádvorníková 31.7.2016, 14:00

Co potřebujete:

500 g / 2 šálky vlhké mandlové vlákniny

160 g / 1 šálek bezlepkových ovesných (nebo pohankových) vloček

40 g / 1/4 šálku hnědého lněného semínka

3 lžíce strouhaného kokosu

45 g / 1/2 šálku irského mechu (lze použít psyllium)

20 g / 1/4 šálku + 1 lžíci kakaa

špetku soli

80 g / 1/4 šálku + 2 lžíce sirupu z agáve

60 g / 1/4 šálku datlové pasty

1 lžíci citronové šťávy

Recept pochází z Raw kuchařky, RAW pro zdraví a krásu, Jitky Adamové.

Vydalo nakladatelství Smart Press, 499 Kč www.smartpress.cz

Postup:

Ovesné vločky, lněné semínko a kokos rozemelte na mouku. Přidejte do ní mandlovou vlákninu a všechno rozdrobte v prstech. Přidejte irský mech, kakao a špetku soli, znovu promněte v prstech, aby se ingredience v těstě rovnoměrně rozprostřely. Přidejte agávový sirup, datlovou pastu a citronovou šťávu a zpracujte na soudržné těsto.

Připravte si pláty sušičky, podle potřeby je vyložte pečicím papírem. Z těsta tvarujte stejně velké koblížky či děrované koblížky – donuty a klaďte je na plát sušičky s mírnými rozestupy. Sušte asi 8 hodin, ať zůstanou vevnitř částečně vláčné. Jen nepočítejte s krájením a ze sušičky je sundávejte velmi opatrně.

A tady jsou recepty na předchozí čtyři dobroty z knihy RAW pro zdraví a krásu od Jitky Adamové.

Kulajda s houbičkami shiitake

Kmínový chléb

Guacamole

Raw pizza

Podobné články

Doporučujeme

Další články