INGREDIENCE:
čokoládový tvaroh
500 g měkkého polotučného tvarohu
150 g smetany ke šlehání
150 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa
čokoládová hlína
125 g cukru krupice
125 g mandlové mouky
125 g rýžových vloček
80 g Hery máslová příchuť
50 g kakaa
POSTUP:
Troubu si předehřejte na 140 °C. Heru rozpusťte. Rýžové vločky dejte do výkonného mixéru a rozmixujte na hladkou směs. V míse smíchejte rozmixované vločky, mandlovou mouku, cukr krupici a kakao. Až je směs promíchaná, přidejte rozpuštěnou Heru. Důkladně promíchejte.
Na plech rozložte pečící papír. Připravenou „hlínu“ vysypejte na plech a roztáhněte na stejnoměrně vysokou vrstvu. Pečte v troubě 10 minut. Po vytažení z trouby nechejte úplně vychladnout a opět promíchejte. „Hlína“ je hotová.
V malém hrnečku přiveďte k varu smetanu. Odstavte z plotny a do smetany rozlámejte čokoládu. Nechejte pět minut stát. Rozmíchejte malou metličkou dohladka. Nechejte chvilku vychladnout. Směs může být vlažná, nesmí být horká.
Do kuchyňského robota se šlehací metlou dejte tvaroh a přidejte k němu čokoládovo-smetanovou směs. Společně šlehejte, až vznikne hladký, nadýchaný krém. Přimíchejte do něj 10 lžic čokoládové hlíny.
Připravte si skelničky, v těch tento dezert nejlépe vynikne. Na dno skleniček dejte trochu hlíny, na ni vrstvu tvarohového krému a nahoru opět hlínu. Klidně můžete přidat ještě vrstvu ovoce.
A co jiného do hlíny než kytičky? Skvěle vypadají i lesní jahody. Pohrajte si, udělejte jedlou zahrádku co nejveselejší.
A TADY si přečtěte 6 zajímavostí o pizze.