Čas od času si každý z nás rád uvaří nějakou tu chutnou večeři. Během týdne jsou to především rychlá a na přípravu nenáročná jídla. Ale víkend! To je čas velkých hodů, ale i složitých jídel a hodin strávených kolem plotny. Přitom je to zbytečné!
Tyhle super lasagne máte upečené za půlhodinku a budou chutnat celé rodině. Navíc jsou zdravé a budete si je tedy moct dopřát, i když třeba ještě držíte dietu.
Pojďme se tedy pustit do toho.
Ingredience:
- 2 velké cukety nakrájené podélně na 8 tenkých plátků
- 1 italskou krůtí klobásu na malé kostičky
- 1 hrnek omáčky Marinara (italská omáčka z rajčat, cibule a bylinek, většinou se podává k těstovinám)
- ½ hrnku nakrájené mozzarelly
Ingredience na náplň:
- 150g ricotty
- 100g nízkotučného cottage sýru
- 3 lžičky strouhaného parmezánu
- hrst nakrájené čerstvé petržele
- hrst nakrájené čerstvé bazalky
- špetka soli, granulovaného česneku (možno použít čerstvý), červené papriky a pepře
Návod k přípravě:
Všechny ingredience na náplň dejte do mixéru a rozmixujte na jemnou kaši. Tu pak dejte na 30-60 minut do mrazáku, aby ztuhla.
Poté si připravíme cukety. Nejdříve si je osolíme a opepříme z obou stran a poté na grilu nebo pánvičce je opečeme cca 2 minuty každá strana do změknutí. Následně necháme vystydnout.
Poslední krok: Předehřejeme si troubu na 200°, vymažeme středně velký pekáč máslem a Marinara omáčkou. Cukety osušíme papírovou utěrkou z obou stran, plníme směsí z ricotty a zarolujeme. Navrch můžeme ještě nasypat trochu klobásy. Vzniklé ruličky naskládáme do pekáče a potřeme zbylou omáčkou a posypeme nastrouhanou mozzarellou. Pečeme cca 30 minut.
Dobrou chuť!
A TADY máte recept na nejlepší hranolky na světě.