Mrkvovo-vajíčková pomazánka:
Najemno nastrouhanou mrkev a nahrubo nastrouhaná vejce smícháme s máslem, majonézou, solí a pepřem. Cibuli a pažitku nakrájíme najemno, následně přidáme ke směsi. Na závěr přidáme pokrájenou bazalku a důkladně promícháme. Pomazánka nejlépe chutná po několika hodinovém odstátí v lednici.
Vajíčka plněná nivou:
4 uvařená vejce
2 lžíce másla
2 stroužky česneku
100 g nivy
Vejce rozpůlíme, vyjmeme žloutky a smícháme je s máslem, prolisovaným česnekem a najemno nastrouhanou nivou. Směsí plníme rozpůlené bílky.
Vaječné krokety
Vejce a sýr najemno nastrouháme, přidáme bešamelovou omáčku a tři lžíce strouhanky. Směs osolíme a opepříme. Směs tvarujeme do malých kuliček a postupně obalujeme nejdříve v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Nutno obalit třikrát. Na závěr osmažíme na pánvi v rozpáleném oleji.
A TADY se podívejte na 9 nádherně rozkvetlých dortů.