fb pixel Víme, proč se vám nedaří zhubnout: 6 nezdravých jídel, která se tváří tělu prospěšně – G.cz
Vyhledávání

Víme, proč se vám nedaří zhubnout: 6 nezdravých jídel, která se tváří tělu prospěšně

Cpete se rýžovými suchary a divíte se, že po takovém dietním papání nehubnete? No nedivte se. Tady máte rozřešení.

Nikol von Rakonitz
Nikol von Rakonitz 1.6.2014, 13:05

1. Rafinované obiloviny

Regály ve vašem supermarketu jsou nacpané cereáliemi, těstovinami a rýží, které se tváří extrémně zdravě, ale bohužel, musíme vás zklamat, zas tak blahodárné pro vaše tělo nejsou. Jedná se totiž o rafinované obiloviny – tedy také, které mají vyšší obsah škrobu a tím pádem vyšší glykemický index. A také i menší obsah vlákniny, vitamínů, minerálů a esenciálních mastných kyselin. No někdo už vám to sdělit musel.  

2. Kukuřičná krupice

Víte vůbec, co do sebe cpete? Zbytky ze zpracování kukuřice. Takové, kterým chybí vitamíny, minerály a taky dost vlákniny. Perete do sebe úplně zbytečnou pochutinu.  

3. Žraločí maso

Jasně, že je rybí maso zdravá záležitost. Ale u žraločího masa je to ještě trochu jinak. Obsahuje totiž třikrát více rtuti, než je tomu třeba u pstruha. A to je špatně. Vaše tělo vám za žraloka prostě nepoděkuje.  

4. Seitan

Rostlinná bílkovina z pšeničné mouky pocházející z Asie, která má vegetariánům nahradit maso. Pozor, tahle věc se nevyrábí se sóji, ale z pšeničného lepku, což je vysoce alergenní protein.  

5. Nízkotučné salátové zálivky

Všeobecný iracionální strach z tuků vede potravinářské společnosti vyrábět zálivky s nízkým obsahem oleje. Proboha proč? Vždyť ocet příznivě ovlivňuje hladinu cukru v krvi a rostlinný olej je plný esenciálních mastných kyselin a antioxidantů. V takové zálivce je prostě tuk nahrazen cukry a nejrůznějšími emulgátory. Hnus.  

6. Rýžové chlebíčky

A jsme u nich. Rýžové chlebíčky jsou čiré zlo. Rozhodně po nich nezhubnete, takže se klidně vraťte k normálnímu chlebu. Raciolky mají obrovsky vysoký glykemický index a hladina cukru ve vaší krvi si po nich připadá jako na horské dráze. Výsledkem je, že máte po nich chuť na sladké víc než kdykoli předtím.
TÉMATA

Podobné články

Doporučujeme

Další články