Suroviny:
Na roastbeef:
500g hovězí nízký roštěnec
sůl, pepř
olej
Na celerovou remuládu:
1 menší celer
4 větvičky řapíkatého celeru
hrst bílých hroznů
Zálivka:
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce medu
150ml olivového nebo řepkového oleje
pár kapek citrónové šťávy
sůl, pepř
K servírování:
čerstvý chléb
tatarská omáčka (Hellmann´s)
Postup:
Troubu rozehřejte na 140°C.
Nízký roštěnec dobře osolte, opepřete, lehce potřete olejem a vložte do pekáčku. Ten pak následně vložte do rozehřáté trouby a pečte 40 minut.
Vytvořte si zálivku smícháním dijonské hořčice, medu a olivového oleje. Je třeba ji dochutit šťávou z citrónu podle chuti, solí a pepřem.
Celer očistěte, poté nakrájejte na tenké plátky a ty dále na cca 4-5cm tenké proužky. Řapíkatý celer nakrájejte také na tenké plátky. Dejte do mísy a dobře promíchejte se zálivkou, aby se dostala ke každému kousku.
Hotový roastbeef vyndejte z trouby a nechte pár minut odpočinout. Pak ho ostrým nožem nakrájejte na tenké plátky.
Na talíř naservírujte celerovou remuládu, roastbeef, tatarskou omáčku a chléb.