1. Grilled Cheese

Ekvivalent českého smažáku, ale v praktičtější podobě. Toastový nebo tradiční chleba se po obou venkovních stranách natře máslem a nechá do zlatova opražit na pánvi nebo grilu. Dovnitř narvete kvalitní sýr, který se během pražení krásně rozteče a obě půlky spojí. Americkým dětem to dělají maminky, takže jsou na tom v dospělosti závislí, když potřebují zahnat nějakou tu depresi.
2. Burrito

Co všechno se dá do burrita zabalit? Úplně všechno. Právě flexibilita tohohle jídla (můžete s trochou fantazie nadělat třeba dvacet verzí) a snadná a s trochou praxe čistotná konzumace, z něj udělaly hvězdu. V dinerech kromě obvyklých variací často narazíte na extrémně populární snídaňové burrito, což není nic jiného než míchaná vajíčka se slaninou v úhledně zabalené tortille.
3. Špagety s masovými koulemi

Špagety jako od italské maminy, s obřími masovými koulemi a hustou omáčkou. Zasytí a spolehlivě vás zabrzdí na pár dalších hodin. Kdo by ale odolal té hoře jídla za pár dolarů, no ne? Ostatně i doma si děláme špagety s kečupem hlavně proto, že je toho hodně a je to levné. Tady funguje podobný princip, ačkoliv masové koule v těch lepších bistrech dělají docela poctivé.
4. Vejce plus cokoliv

Omeletu nebo klasickou míchačku? Se slaninou, houbami, mletým masem nebo proužky steaku? Při objednávání snídaně se v Dineru celkem zapotíte. Některé dokonce servírují snídani celý den, to abyste za svůj život stihli vyčerpat všechny možné kombinace. A hlavně Grand Slam - míchaná vajíčka, slaninu, klobásy, hashbrowns, opečený chleba a smažené žampiony.
5. Mac N Cheese

Makaróny se sýrem a nejlépe ještě křupavou krustičkou na vršku. Koupíte je instantní v krámě, nabídnou vám je jako přílohu ve většině fastfoodů, jsou prostě všude. V bistru dostanete pořádný kopec, sice nikoliv jako ve foodies restauracích s pěti různými sýry, ale zabavíte tím žaludek na zbytek dne. A že nejsou přesně jako od maminky? Takové dostanete opravdu jenom doma.
6. Tuna Melt

Varianta grilled cheese pro fanoušky zdravé výživy. Zdravého sice na tomhle není nic, ale je tam často kus rajčete a hlavně tuňák, takže vaše svědomí může zůstat čisté. Jde vlastně o sendvič, ve kterém je strouhaný sýr, kousky tuňáka a dva plátky rajčete nebo jiné zeleniny. To všechno se dá do grilu, ve kterém se sendvič zapeče, což propojí sýr s tuňákem, takže si pak můžete vesele čvachtat.
7. T-Bone Steak

Bistro bez steaku? Nemyslitelné. T-Bone je neobvyklejší položkou, protože maso s kostí vypadá na talíři majestátně a málokdo si na první pohled uvědomí, že mu po jídle zůstane tolik odpadu, že by se jím zadávil i bernardýn. Za víc peněz samozřejmě dostanete větší krávu, to je ostatně univerzální pravidlo.
8. Salát Cézar

Spása všech fitnessových maniaků. Záměrně neříkám vegetariánů. Ti si často v bistru tenhle salát objednají (za plnou cenu samozřejmě), aby posléze zjistili, že odebrané kuře tvořilo víc než půlku pokrmu. Zůstává jim tedy otrhaná zahrada plovoucí spolu s krutony v jezeře dressingu. Náš zákazník, náš pán.
9. Koláč

Jakýkoliv - studený, teplý, jablečný, ořechový, dýňový, kulatý, hranatý, tuhý, šlehaný, s ovocem, krémem, čokoládou. A nejlíp ho korunovat milkshakem s dvoupatrovou šlehačkou. Cokoliv jiného je rouhání.
10. Palačinky

Francouzskou variantu, kterou znáte z domova, vám sice na přání udělají taky, ale všichni samozřejmě chtějí šesti a více patrové komínky s ostrůvkem másla na vršku a konví javorového sirupu po ruce. Budete ho potřebovat, protože palačinky samy o sobě žádnou chuť nemají. Když je ale někdo umí, jsou nadýchané a ta hora před vámi nečekaně rychle ubývá.
A pokud chcete vědět, proč chválit své tukové faldy, čtěte ZDE.