Léto je obdobím šťavnatého ovoce i zeleniny, tak proč toho nevyužít? Ideální jsou třeba jahody, borůvky, rybíz nebo maliny. Stačí si rozmixovat svou oblíbenou kombinaci ovoce a nechat zmrznout. V současnosti jsou k těmto účelům hojně k dostání speciální tvořítka na nanuky, které, když jednou vyzkoušíte, už nikdy nebudete chtít nanuky z obchodu. Ovoce můžete obohatit o jogurt, tvaroh, zakysanou smetanu nebo kefír, tyto mléčné produkty totiž mají ochlazující efekt a vytvoří jemnou chuť.
Tip na ovocné nanuky:
Připravte si:
• 1 zralý ananas
• 6 zralých zlatých kiwi (nebo normálních)
• sirup z agáve
• formičky na nanuky
Postup:
Kiwi oloupejte a nakrájejte na kolečka, ananas očistěte a nakrájejte na kostičky. Dejte si stranou několik koleček kiwi podle počtu formiček na nanuky a zbytek kiwi a ananasu v troše vody rozmixujte. Vzniklou směs můžete osladit sirupem z agáve. Do formiček na nanuky dejte 1 kolečko kiwi a zalijte rozmixovanou směsí. Připravené nanuky nechejte zmrazit.
(Věra Burešová, hlavní výživová poradkyně Naturhouse)
A TADY máte recept na rebarborové crumble s jahodami.