fb pixel
Vyhledávání

Recept na nejlepší domácí zmrzlinu, jakou jste kdy jedli

Teplé letní počasí je sice příjemné, ale občas nám bohužel nedá vydechnout a z příjemného tepla se stává nesnesitelné horko. V takovém případě pak hledáme jakýkoliv možný způsob, jak se alespoň trochu zchladit.

Nikola Nádvorníková
Nikola Nádvorníková 28.5.2017, 06:41

Léto je obdobím šťavnatého ovoce i zeleniny, tak proč toho nevyužít? Ideální jsou třeba jahody, borůvky, rybíz nebo maliny. Stačí si rozmixovat svou oblíbenou kombinaci ovoce a nechat zmrznout. V současnosti jsou k těmto účelům hojně k dostání speciální tvořítka na nanuky, které, když jednou vyzkoušíte, už nikdy nebudete chtít nanuky z obchodu. Ovoce můžete obohatit o jogurt, tvaroh, zakysanou smetanu nebo kefír, tyto mléčné produkty totiž mají ochlazující efekt a vytvoří jemnou chuť.

Tip na ovocné nanuky:

Připravte si:
• 1 zralý ananas
• 6 zralých zlatých kiwi (nebo normálních)
• sirup z agáve
• formičky na nanuky

Postup:
Kiwi oloupejte a nakrájejte na kolečka, ananas očistěte a nakrájejte na kostičky. Dejte si stranou několik koleček kiwi podle počtu formiček na nanuky a zbytek kiwi a ananasu v troše vody rozmixujte. Vzniklou směs můžete osladit sirupem z agáve. Do formiček na nanuky dejte 1 kolečko kiwi a zalijte rozmixovanou směsí. Připravené nanuky nechejte zmrazit.
(Věra Burešová, hlavní výživová poradkyně Naturhouse)

A TADY máte recept na rebarborové crumble s jahodami.

Podobné články

Doporučujeme

Další články