A proč si dělat domácí kečup? A proč ne? Navíc ten váš vlastní bude obsahovat pouze rajčata, což se o těch průmyslových nikdy říct nedá.
Nákupní lístek:
1 plechovka drcených rajčat
15 g třtinového cukru
15 ml jablečného octa
3 kousky hřebíčku
Příprava:
Do rendlíku vpravte obsah konzervy s rajčaty.
Přidejte ocet, cukr a hřebíček a promíchejte. Pokud máte rádi ostřejší chuť, přisypte špetku chilli.
Přivedte k varu, snižte teplotu a nechte probublávat 3 minuty. Během vaření míchtejte. Nakonec odstraňte hřebíček.
Kečup můžete podávat i teplý, ale lepší je ho nechat vychladit.
Nyní máte skvělou přílohu k letní grilovačcce nebo rychlý (ale originální) dárek pro kamaráda (rodiče, prezidenta, učitelku...).
A pokud chcete ještě originálnější jedlý dárek nejen pro Miloše, udělejte sušené maso.