fb pixel
Vyhledávání

Tak už je to tady! 12 uprchlíků žijících v Česku nám bere vepřové, jeho produkce loni klesla o 4,2 procenta

Už jdou! + DALŠÍ 1 FOTKA

Ještě, že volby vyhrál Miloš Zeman, má totiž tak tak nejvyšší čas zasáhnout proti uprchlickým vlivům v české kotlině. Podle Českého statistického úřadu totiž v loňském roce klesla produkce masa na jatkách o celá 2,5 %. Nejvíce to postihlo maso vepřové, které představuje téměř polovinu celkové produkce. Zdá se, že těch 12 migrantů, co u nás žije, se konečně rozhodlo dát o sobě vědět!

Dirk Diggler
Dirk Diggler 31.1.2018, 09:45

Zachraňte vepřové kotlety!

To, čím nás dlouho straší, zdá se, konečně nastalo! Loňská produkce vepřového masa v Česku klesla o 4,2 %. Na jatkách bylo poraženo 2,3 milionu prasat, tedy o 3,7 % méně než v roce 2016. Může za to snad menší chuť nás Čechů na vepřové kotletky? Může za to snad rostoucí počet veganů a vegetariánů? Nikoliv! Na vině bude bezesporu těch 12 uprchlíků, které Česko v loňském roce přijalo na pomoc Řecku a Itálii.

Ok, tady končíme legraci dokonce i my, nicméně bychom se vůbec nedivili, kdyby podobný text někdo začal šířit se zcela vážným úmyslem, neboť současné prostředí v české kotlině fake news přeje čím dál víc a falešné poplašné zprávy se objevují častěji a častěji. A tak přicházíme s vysvětlením dřív, než ho vůbec bude potřeba. Ve skutečnosti jde prostě o to, že u nás bylo méně prasat ve výkrmu, více zvířat se dováželo ze zahraničí, a také stoupla cena jatečních prasat, a to o 11 %.

Pokles postihl navíc i hovězí a telecí maso, kterého se vyrobilo o skoro 6 % méně, dařilo se naopak kuřecímu, kterého se vyprodukovalo o 1,5 % víc. Možná, že se Češi prostě rozhodli žít zdravěji a místo život zkracujícího červeného masa volí dietnější drůbež. Snad nás konečně čeká země plná krásných a štíhlých lidí!

To bychom si přáli. Tady čtěte 13 důvodů, proč nám vadí tlustí lidé.

Podobné články

Doporučujeme

Další články