Zachraňte vepřové kotlety!
To, čím nás dlouho straší, zdá se, konečně nastalo! Loňská produkce vepřového masa v Česku klesla o 4,2 %. Na jatkách bylo poraženo 2,3 milionu prasat, tedy o 3,7 % méně než v roce 2016. Může za to snad menší chuť nás Čechů na vepřové kotletky? Může za to snad rostoucí počet veganů a vegetariánů? Nikoliv! Na vině bude bezesporu těch 12 uprchlíků, které Česko v loňském roce přijalo na pomoc Řecku a Itálii.
Ok, tady končíme legraci dokonce i my, nicméně bychom se vůbec nedivili, kdyby podobný text někdo začal šířit se zcela vážným úmyslem, neboť současné prostředí v české kotlině fake news přeje čím dál víc a falešné poplašné zprávy se objevují častěji a častěji. A tak přicházíme s vysvětlením dřív, než ho vůbec bude potřeba. Ve skutečnosti jde prostě o to, že u nás bylo méně prasat ve výkrmu, více zvířat se dováželo ze zahraničí, a také stoupla cena jatečních prasat, a to o 11 %.
Pokles postihl navíc i hovězí a telecí maso, kterého se vyrobilo o skoro 6 % méně, dařilo se naopak kuřecímu, kterého se vyprodukovalo o 1,5 % víc. Možná, že se Češi prostě rozhodli žít zdravěji a místo život zkracujícího červeného masa volí dietnější drůbež. Snad nás konečně čeká země plná krásných a štíhlých lidí!
To bychom si přáli. Tady čtěte 13 důvodů, proč nám vadí tlustí lidé.