Česneková bruschetta s rajčaty
Co potřebujete: 6 lžic Česnekového dressingu Spak, 600 g nejrůznějších odrůd rajčat, olivový olej, 2 stroužky česneku, drcený pepř, citronovou šťávu, špetku cukru, 200 g pikantního sýra /balkánský, feta, niva/, bylinky na ozdobu, bruschettu (chleba, olivový olej, česnek, sůl)
Postup:
Rajčata omyjeme a nakrájíme na různé tvary, promícháme s olejem, pepřem, citron. šťávou, na plátky orestovaným česnekem a špetkou cukru. Směs přendáme na talíř, posypeme rozdrobeným sýrem, vmícháme zlehka česnekový dressing Spak a dozdobíme bylinkami. Podle chuti a typu sýra můžeme ještě lehce přisolit. Podáváme s opečenou bruschettou potřenou česnekem, pokapanou olivovým olejem a posypanou solí.
Meruňková zmrzlina
Co potřebujete: 250 g měkkých meruněk, 300 g cukru, 250 g bílého jogurtu, 0,5 l mléka, 0,5 l sladké smetany, Meruňkovici Jelínek
Postup:
Meruňky omyjeme, vypeckujeme, přilijeme meruňkovici (dle chuti) a rozmixujeme. Do hlubší nádoby nalijeme mléko, přidáme cukr, sladkou smetanu a rozmixované meruňky s meruňkovicí, vmícháme bílý jogurt a za častého míchání směs na mírném plamenu zahříváme – nesmí se vařit! Pak necháme vychladnout, přendáme do vhodné nádoby a za občasného promíchání zamrazíme.
Osvěžení plné zvědavosti
Co potřebujete: plechovku Mazagrande, 60 ml tmavého rumu, plátky čerstvého citronu, led
Sklenici naplníme ledem, přidáme rum a dolijeme ledově vychlazeným Mazagrande. Ozdobíme plátky čerstvého citronu.