fb pixel
Vyhledávání

Zdravé mlsání: kokosová bábovka s goji

Je vědecky prokázáno, že goji je plné vitamínů a zpomaluje stárnutí! Takže si bez výčitek oslaďte život.

Nikola Nádvorníková
Nikola Nádvorníková 2.6.2017, 08:00

INGREDIENCE:

•1 hrnek strouhaného kokosu
•1 hrnek hladké špaldové mouky
•3 vejce
•½ hrnku rozpuštěného tuku Hera máslová příchuť
•1 balíček prášku do pečiva
•½ hrnku kokosového nápoje
•½ hrnku třtinového cukru
•½ hrnku goji
•Do formy: kokosový tuk a nastrouhaný kokos


POSTUP:

Sušené goji nasypejte do hrnku a zalijte horkou vodou. Nechejte asi půl hodiny odstát. Vodu slijte.
Strouhaný kokos dejte do výkonného mixéru a rozemelte najemno. Až vytvoříte kokosovou mouku. Nemáte-li vhodný mixér, můžete koupit kokosovou mouku už hotovou, většinou v prodejnách se zdravou výživou.
Smíchejte kokosovou a špaldovou mouku s práškem do pečiva.
V robotu s metlou vyšlehejte cukr a vejce do husté pěny. Přidejte rozpuštěný tuk Hera a kokosový nápoj. Promíchejte.
Do mísy robotu přidejte sypké suroviny a namočené goji. Umíchejte hladké těsto.
Formu na bábovku vymažte kokosovým tukem a vysypejte strouhaným kokosem. Nalijte připravené těsto.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně 45 minut. Ke konci pečení otestujte hotovou bábovku vpichem dřevěné špejle. Ta by měla vyjít ven suchá, maximálně s několika drobečky bábovky. Pak je bábovka upečená.
Ihned vyklopte a nechejte vychladnout. Lehce poprašte moučkovým cukrem. V prodejnách se zdravou výživou seženete také kokosový cukr, který můžete použít místo třtinového.

Podobné články

Doporučujeme

Další články