fb pixel
Vyhledávání

Chcete opravdu dobrý recept na anglickou pečeni? Tady je!

Život je moc krátký na to, abychom jedli špatné věci!

Nikola Nádvorníková
Nikola Nádvorníková 7.3.2017, 11:53

Na 8 porcí budete potřebovat:

1 kg hovězího roštěnce (nízkého)
3 lžíce oleje
2 lžíce kečupu Hellmann’s jemný
2 lžíce hořčice Hellmann’s
Snítka tymiánu
Snítka rozmarýnu
Čerstvě drcený pepř
Sůl
Tatarská omáčka Hellmann’s Delikátní k podávání

Na šťávu:
2 lžíce másla
1 lžička hladké mouky
3 lžíce divokých brusinek
Sůl, pepř na dochucení

Postup:

Roštěnec opláchneme, osušíme, tukové krytí nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme, vetřeme hořčici s kečupem a lžící oleje, posypeme bylinami a necháme hodinu při pokojové teplotě odležet.

Roštěnec zprudka orestujeme na pánvi se 2 lžícemi oleje ze všech stran (nejprve restujeme stranu s tukovým krytím).

Vložíme do pekáče do rozehřáté trouby (na 190°C) a pečeme 35 minut. Uvnitř zůstane růžový. Po upečení vyjmeme z trouby, přikryjeme alobalem nebo poklicí a necháme cca 15 minut na teplém místě (do 50°C) odpočinout.
Krájíme na tenké plátky, a podáváme se šťávou (v omáčníku) a Tatarskou omáčkou Hellmann’s Delikátní.

Šťávu připravíme tak, že smícháme 2 lžíce změklého másla s 1 zarovnanou čajovou lžičkou hladké mouky. Výpek z masa zahřejeme na sporáku, přilijeme 1 dcl vody, 3 lžíce divokých brusinek, uvedeme k varu a vmícháme moučné máslo. Pozvolna necháme provařovat cca 5-10 minut. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Podobné články

Doporučujeme

Další články