fb pixel
Vyhledávání

Recept na neděli: Losos v listovém těstě

Zdroj: Hellmann´s

Francouzi říkají, že žijí proto, aby jedli a já s nimi musím jen souhlasit! A jestli chcete své chuťové buňky opravdu potěšit, zkuste tenhle báječný recept.

Nikola Nádvorníková
Nikola Nádvorníková 29.1.2017, 17:29

Porce: 4
Příprava: 20 minut
Pečení: 30 minut


Suroviny:
500 g filetu z lososa
2 rozválená listová těsta (2x300 g)
1 vejce
sůl, pepř

Plnění:
1 velká šalotka
2 stroužky česneku
300 g čerstvého špenátu
1 pórek
pár kapek citrónové šťávy
1 lžíce másla
sůl, pepř

K servírování:
opečené brambory
Tatarská omáčka Hellmann´s Delikátní



Postup:
Troubu rozehřejte na 200°C.
Špenát omyjte a zbavte písku.
Na pánvi rozpusťte máslo. Šalotku s česnekem zbavte slupky, nakrájejte na drobno a nechte na másle zpěnit. Pórek nakrájejte na kolečka a přidejte s omytým špenátem na pánev a nechte ho lehce zavadnout. Osolte, opepřete a zakápněte lehce citrónem. Smíchejte s šalotkou a česnekem, dejte bokem a nechte vychladnout.
Připravte si plech a vyložte ho pečícím papírem, na který rozložte již rozválené jedno listové těsto.

Vychladlý špenát vymačkejte a zbavte přebytečné vody. Poté ho rovnoměrně rozložte do středu listového těsta.

Filet z lososa nožem zarovnejte tak, abyste z něj dostali rovnoměrný kus. Dobře ho osolte, opepřete a položte na špenát.

Vejce rozšlehejte v hrnečku a pomocí mašlovačky pomažte okraje těsta. Druhé listové těsto rozbalte a položte na lososa. Okraje dobře zarovnejte a přitlačením vidličky spojte. Přebytečné těsto odkrojte nožem a zbytek pomažte zbylým vejcem. Na vrchní části těsta nožem na šikmo těsto nařízněte.

Lososa v listovém těstě vložte do trouby a pečte 30 minut do zezlátnutí.
Podávejte s opečenými brambory a Tatarskou omáčkou Hellmann´s Delikátní.

Dobrou chuť!

A TADY najdete recept na rozložené sushi.

Podobné články

Doporučujeme

Další články