SUROVINY:
100 g rýže na sushi
5 ml rýžového octa
200 g čerstvého lososa
wasabi
1 list řasy nori
½ avokáda
1 lžíce koriandru
¼ šťávy z limetky
sůl, pepř
Na omáčku:
1 lžíce majonézy Hellmann´s Light
¼ šťávy z limetky
½ lžičky wasabi
sůl, pepř
K servírování:
čerstvý koriandr
sezamová semínka bílá i červená
POSTUP:
Rýži na sushi uvařte podle návodu výrobce. Do hotové rýže přidejte za stálého míchání rýžový ocet, popřípadě sůl podle chuti.
Pomocí tvořítka vytvořte první patro 1 cm vysoké ze sushi rýže. Wasabi rýži lehce pomažte, čím více ho tam dáte, tím výraznější to bude. Nori řasu nakrájejte na menší kousky a ty pak dejte na rýži s wasabi.
Avokádo zbavte slupky a smíchejte s nakrájeným koriandrem. Vše dochuťte šťávou z limetky, solí a pepřem. Ochucené avokádo přijde jako další patro, stejně vysoké jako sushi rýže.
Čerstvého lososa nakrájejte na malé kostičky, lehce osolte a udělejte poslední patro. Posypejte na hrubo nakrájeným koriandrem a sezamovými semínky.
Majonézu Hellmann´s Light smíchejte se šťávou z limetky, lžičkou wasabi, osolte a opepřete. Dochucenou omáčkou pak vše zakápněte a podávejte.
Dobrou chuť! ... a já si jdu přidat!