fb pixel
Vyhledávání

Okénko distingovaného gentlemana: 10 věcí, které v luxusní restauraci nedělejte

Z dnešní mladé mužské populace se pomalu vytrácí slušné chování a etiketa. Je třeba trochu té osvěty.

Dominik Landsman
Dominik Landsman 24.12.2017, 14:06

Luxusní restaurace, kam vezmete dívku na rande v dobré víře, že ji ohromíte, jaký jste galantní a rozhazovačný gentleman, aby vám pak dala, není to samé jako putyka za rohem, kam chodíte na utopence a automaty. To je úplně jiný svět. Tam si musíte dávat na své chování pozor. Jak se tedy v takové luxusní restauraci chovat?

1. Když na jídelním lístku není smažák s hranolky, tak se ho nepokoušejte u obsluhy vyžadovat.

2. Při absenci smažáku s hranolky se rovněž nepokoušejte rozeskandovat ostatní hosty provoláváním hesla: „My chceme smažák, my chceme smažák.“

3. Stříbrná mistička s vodou a plátkem citronu na stole je na umytí rukou. Není to na pití a už vůbec to není „hodobóžový popelníček pro vrchních deset tisíc“.

4. Muž v uniformě na toaletě tam je od toho, aby vám případně asistoval při omývání rukou anebo nabídl kolínskou. Není to žádný „buzerant, co vám bude okukovat lofase“ a už vůbec není vhodné, když na něj po vykonání velké potřeby z kabinky zavoláte: „Už. Hotovo“ a budete očekávat, že vás přikluše utřít.

5. Jestliže v jídelním lístku nerozumíte nějakému názvu pokrmu, nebojte se zeptat. Volte však decentní slova. Na vaše: „Ty vole, pikolíku, co je to kurva ten krém bruléé?“ tam není nikdo zvědavý.

6. V případě, že se chcete obsluhy zeptat na něco v jídelním lístku, buďte alespoň trochu soudní. Pokud v názvosloví jídla tápete, před odchodem do restaurace si trochu něco nastudujte. Otázka typu: „Prosím vás, co to znamená polévka?“ dá obsluze jasně najevo, že jste minimálně z rozvojové země, kde se živíte hlínou a krysami.

7. Obsluha opravdu není zvědavá na to, když se jí zeptáte, jak kurva může pracovat v týhle snobárně a pak ji pozvete na panáka zelený.

8. Při pročítání jídelního lístku se kdyžtak vyvarujte překvapivým výkřikům typu: „To je kurva drahý jak prase. Za jednu polívku bych měl dvě kila točeňáku i s cibulí.“

9. Příbory jsou řazeny od středu podle toho, v jakém pořadí bude předkrm, hlavní jídlo a pokrm. Skutečnost, že jste jak předkrm tak hlavní jídlo a i sachr žrali lžící na polévku, protože jste nevěděli, jaká vidlička je kurva na co, vás v očích obsluhy poměrně dost znevažuje.

10. Při útratě čtyř tisíc korun za celou večeři i pro partnerku není vhodné obsluze dávat pětikorunu jako dýško a ještě ji poplácat po ramenou, ať si za to koupí něco hezkého.

A TADY máte šest pravidel postkoitální etikety.

Podobné články

Doporučujeme

Další články