fb pixel
Vyhledávání

Víkendové mlsání! Koláčky s hruškami a sýrem

Zdroj: Smartpress.cz

Kdo by rád nemlsal? Vyzkoušejte tradiční český recept! Vždyť naše babičky vařily tak jednoduše, dobře a také levně!

Nikola Nádvorníková
Nikola Nádvorníková 13.8.2016, 08:53

INGREDIENCE

Na 8 koláčků

Těsto

300 g hladké špaldové mouky
175 g másla
3–4 lžíce studené vody


Náplň

2 vejce
150 g tvrdého sýru
1 lžíce mléka
sůl a pepř
3 větší hrušky
1 menší červená cibule

Recept pochází Z kuchařky Jezte česky, rok v naší kuchyni.

Vydalo nakladatelství Smart Press, 199 Kč www.smartpress.cz

POSTUP:

1. Špaldovou mouku přesypte do větší misky, přidejte kousky změklého másla a vodu. Vypracujte těsto a nechte ho chvilku odpočinout. Poté jej vyválejte, vykrojte požadovaná kolečka, těsto vložte do vymazaných a vysypaných formiček na koláč a vidličkou jej trošku propíchejte.

2. Rozšlehejte vejce s nastrouhaným tvrdým sýrem, mlékem, solí a pepřem. Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Červenou cibuli oloupejte a rozkrájejte na kolečka.

3. Sýrovou směs vylijte na těsto, ozdobte hruškou a cibulí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C do zlatova, asi 30 minut.

P.S.: Pikantní chuť koláčkům dodá zrající sýr či sýr modrého typu.

A TADY máte recept na báječnou bramboračku.

Podobné články

Doporučujeme

Další články