INGREDIENCE
Na 8 koláčků
Těsto
300 g hladké špaldové mouky
175 g másla
3–4 lžíce studené vody
Náplň
2 vejce
150 g tvrdého sýru
1 lžíce mléka
sůl a pepř
3 větší hrušky
1 menší červená cibule
Recept pochází Z kuchařky Jezte česky, rok v naší kuchyni. Vydalo nakladatelství Smart Press, 199 Kč
www.smartpress.cz
POSTUP:
1. Špaldovou mouku přesypte do větší misky, přidejte kousky změklého másla a vodu. Vypracujte těsto a nechte ho chvilku odpočinout. Poté jej vyválejte, vykrojte požadovaná kolečka, těsto vložte do vymazaných a vysypaných formiček na koláč a vidličkou jej trošku propíchejte.
2. Rozšlehejte vejce s nastrouhaným tvrdým sýrem, mlékem, solí a pepřem. Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Červenou cibuli oloupejte a rozkrájejte na kolečka.
3. Sýrovou směs vylijte na těsto, ozdobte hruškou a cibulí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C do zlatova, asi 30 minut.
P.S.: Pikantní chuť koláčkům dodá zrající sýr či sýr modrého typu.
A TADY máte recept na báječnou bramboračku.