Co potřebujete:
500 g / 2 šálky vlhké mandlové vlákniny
160 g / 1 šálek bezlepkových ovesných (nebo pohankových) vloček
40 g / 1/4 šálku hnědého lněného semínka
3 lžíce strouhaného kokosu
45 g / 1/2 šálku irského mechu (lze použít psyllium)
20 g / 1/4 šálku + 1 lžíci kakaa
špetku soli
80 g / 1/4 šálku + 2 lžíce sirupu z agáve
60 g / 1/4 šálku datlové pasty
1 lžíci citronové šťávy
Recept pochází z Raw kuchařky, RAW pro zdraví a krásu, Jitky Adamové.
Vydalo nakladatelství Smart Press, 499 Kč www.smartpress.cz Postup:
Ovesné vločky, lněné semínko a kokos rozemelte na mouku. Přidejte do ní mandlovou vlákninu a všechno rozdrobte v prstech. Přidejte irský mech, kakao a špetku soli, znovu promněte v prstech, aby se ingredience v těstě rovnoměrně rozprostřely. Přidejte agávový sirup, datlovou pastu a citronovou šťávu a zpracujte na soudržné těsto.
Připravte si pláty sušičky, podle potřeby je vyložte pečicím papírem. Z těsta tvarujte stejně velké koblížky či děrované koblížky – donuty a klaďte je na plát sušičky s mírnými rozestupy. Sušte asi 8 hodin, ať zůstanou vevnitř částečně vláčné. Jen nepočítejte s krájením a ze sušičky je sundávejte velmi opatrně.
A tady jsou recepty na předchozí čtyři dobroty z knihy RAW pro zdraví a krásu od Jitky Adamové.
Kulajda s houbičkami shiitake
Kmínový chléb
Guacamole
Raw pizza