fb pixel
Vyhledávání

Tři neodolatelné chutě Jižního Tyrolska

Zdroj: www.jiznityrolskogarantovano.eu

Jihotyrolská kuchyně tkví v mnohasetletém prolínání alpské kuchyně s italskou rafinovaností a lehkostí, v kvalitních tradičních surovinách a péči, která je provází během celého jejich produkčního cyklu. Výsledkem přirozeného soužití tradic obou kultur jsou tak jedinečné gastronomické speciality.

Nikola Nádvorníková
Nikola Nádvorníková 17.6.2016, 09:30

Bramborové noky s čerstvými rajčaty, jihotyrolským špekem a sýrem Stelvio

PRO 4 OSOBY | STŘEDNÍ OBTÍŽNOST | DOBA PŘÍPRAVY 60 MINUT

INGREDIENCE

na noky
• 500 g moučných brambor
• 3 vaječné žloutky
• 120 g mouky
• 100 g jihotyrolského špeku
nakrájeného na kostičky
• trocha soli
• špetka muškátového oříšku

na dochucení
• 2 čerstvá (nebo sušená) rajčata
• 100 g sýra Stelvio
• 50 g olivového oleje
• čerstvá bazalka
• špetka soli

PŘÍPRAVA

Oloupejte brambory, nakrájejte je na malé kousky a nechte je vařit 20–25 minut v osolené vodě. Mezitím lehce orestujte jihotyrolský špek a nechte jej vychladnout. Slijte brambory a ještě teplé (ne vařící) je protlačte lisem na brambory, poté je nechte vychladnout. Rajčata nakrájejte na čtvrtky, odstraňte semínka a lehce je prohřejte na pánvi s trochou oleje, soli a bazalky. K bramborám přidejte žloutky, sůl, muškátový oříšek a kostičky špeku a poté vše propracujte v hladké těsto. Rychle vytvořte noky a vařte je ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Pomocí cedníku či sběračky noky přemístěte na pánev s rajčaty. Přidejte trochu šupinek sýra Stelvio a ihned podávejte.

Další strana

Podobné články

Doporučujeme

Další články