fb pixel
Vyhledávání

7 děsivých pamlsků pro vaši halloweenskou párty

Sladký kus hřbitova
Zdroj: yummly.com

I o svátku Všech Svatých se musí jíst. A tyhle dobroty jsou tak hrozné, až jsou skvělé!

Veronika Doleželová
Veronika Doleželová 6.10.2015, 09:43

Halloween se nám už blíží a i když v Čechách nikdy nebyly jeho oslavy tak oblíbené jako na Západě, stále víc mladých lidí tomuhle svátku propadá. Jestli se i vy chcete letos nakazit jeho náladou, zkuste to třeba přes jídlo. Váš halloweenský večírek bude 31. října díky těmhle receptům druhou nejlepší událostí - hned za Vánocemi!

1. Dýně zvracející guacamole

Co budete potřebovat: 4 zralá avokáda, 2 menší rajčata, 2 stroužky česneku, cibuli, 50 g natě koriandru, 3 zelené chilli papričky, citrónovou šťávu, sůl.

Jak na to: Oloupané avokádo bez pecky rozmačkejte. Rajčata si nakrájejte na kostičky, posekejte si natě koriandru, cibuli nadrobno a to samé i chilli papričky (odstraňte z nich semínka). Vše přidejte k avokádu, podle chuti osolte a pokapte citrónem. Všechno pořádně promíchejte a máte hotovo. Zakousněte to s tortillovými chipsy.

2. Pavoučí vajíčka

Budete potřebovat: 6 vajec natvrdo, 3 lžíce majonézy, 1 lžíci mleté šalotky, 1 lžičku octa, 1 lžičku hořčice, sůl a pepř podle chuti, balení celých černých oliv

Jak na to: Uvařte si vejce, nechte je vychladnout a poté je oloupejte, překrojte na půlky a vydlabejte z nich opatrně žloutky, abyste neporušili bílek. Žloutky si dejte do mísy, přidejte majonézu, šalotku, ocet, sůl a pepř a hořčici, pořádně všechno promíchejte. Podle chuti ještě přidejte majonézu, sůl nebo pepř a pak do každé poloviny vejce dejte aspoň jednu lžíci náplně. Olivy si pak nakrájejte na půlky - tělíčko pavouka - a na tenké plátky. Stačí pak jen dozdobit a máte hotovo.

3. Otrávená jablka

Co budete potřebovat: 2 šálky cukru krystal, 3/4 šálku vody, 1/2 šálku kukuřičného sirupu, černé potravinářské barvivo, 6 zelených jablek, pečící papír, čínské jídelní hůlky

Jak na to: Na plech si natáhněte pečící papír, do jablek zabodejte hůlky a dejte si je stranou. V hrnci si smíchejte cukr se sirupem, potravinářským barvivem a vodou a míchejte na mírném plameni. Cukr se vám musí rozpustit a směs má být hladká, bez krystalků. Přidejte na teplotě a vařte karamel do stádia, dokud nezačne víc tuhnout. Pak do něj ponořte jablka a nechte je aspoň hodinu chladnout na plechu s pečícím papírem.

4. Mumie Dogs

Co budete potřebovat: párečky/klobásky, listové těsto, hořčice/kečup

Jak na to: Těsto si nařežte na plátky a omotejte jím párečky. Upečte dozlatova a pak můžete dozdobit kečupem nebo hořčicí.

5. Červy lezoucí z hlíny

Co budete potřebovat: instantní čokoládový pudink, půl litru mléka, smetanu ke šlehání, min. tři balíčky Oreo sušenek, gumové červíky

Jak na to: Sušenky si jako první rozdrťte v pytlíku a připravte si je do misky. Mezitím si uvařte pudink podle instrukcí na obalu. Když máte hotovo a začíná vám tuhnout v hrnci, přidejte ušlehanou smetanu (stačí jeden kelímek) a polovinu rozdrcených sušenek. Smíchejte a pak celou směs nadávkujte do připravených kelímků/misek. dejte do pudinku červíky, lehce je potom zasypte zbytkem rozdrcených sušenek a nechte vychladnout v lednici. Máte hotovo.

6. Banánoví duchové

Co budete potřebovat: 1 banán, 1 šálek bílé čokolády, 4 zmrzlinové špejle, miničokoládové lupínky

Jak na to: Banán si rozřízněte napůl a pak ještě jednou podélně. Na každý kousek napíchněte špejli. Pak potřebujete rozpustit bílou čokoládu - můžete to udělat v horké lázni. Pak do ní ponořte banány na špejli a položte si je na tác s pečícím papírem. Než vám ztuhne čokoláda, nalepte na banánky čokoládové lupínky jako oči. Pak je můžete dát do mrazáku a nechat ztuhnout.

7. Ježibabí prsty

Co potřebujete: 45 g másla, 1/2 hrnku polohrubé mouky, 2 lžičky hnědého cukru, 1 lžička vanilkového aroma, 2 lžíce mléka, 1 lžička kakaa, oloupané mandle

Jak na to: Všechny zmíněné přísady smíchejte dohromady, měli byste mít hrudkovité těsto. Rukama ho potom hneťte dál, až budete mít vláčné těsto, to nechte 30 minut odpočinout. Pak si vytvarujte 12 válečků, prohněte na dvou místech a pak nožem na výstupcích rýhy, aby vypadaly jako klouby prstů. Přilepte mandle a pečte cca 15 minut na 180 stupňů.

A TADY se podívejte, jaká nechutnost se jí v Číně.

Podobné články

Doporučujeme

Další články