Ingredience:
4 velké oloupané batáty
50 ml kvalitního rostlinného oleje
Česnekový dip
4 polévkové lžíce Tatarské omáčky Hellmann’s
2 stroužky rozdrceného uzeného česneku
Šťáva z půlky citrónu
Postup:
1. Předehřejeme si troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.
2. Batáty nakrájíme na jemné hranolky, a promícháme je s troškou rostlinného oleje.
3. Mezitím si potřeme plech malým množstvím oleje a necháme ho 10 minut prohřát v troubě.
4. Poté na již rozehřátý plech rozprostřeme hranolky batátů a pečeme po dobu 20-30 minut.
5. Každých deset minut plátky batátů poctivě otáčíme, abychom docílili rovnoměrného propečení.
6. Propečené plátky batátů po vytáhnutí z trouby překryjeme na 5 minut papírem, který odsaje přebytečný tuk.
7. Servírujeme společně s připraveným dipem z Tatarské omáčky Hellmann´s.
A TADY máte recept na paštiku z tofu.