fb pixel
Vyhledávání

Něco pro mlsouny! BATÁTOVÉ CHIPSY A ČESNEKOVÝ DIP

Zdroj: Hellmann´s

Víte, co jsou batáty? Něco jako brambory, ale sladké. Vyzkoušejte z nich chipsy s česnekovým dipem, ta chuť vás dostane!

Nikola Nádvorníková
Nikola Nádvorníková 4.8.2016, 18:06

Ingredience:

4 velké oloupané batáty
50 ml kvalitního rostlinného oleje

Česnekový dip

4 polévkové lžíce Tatarské omáčky Hellmann’s
2 stroužky rozdrceného uzeného česneku
Šťáva z půlky citrónu

Postup:

1. Předehřejeme si troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.

2. Batáty nakrájíme na jemné hranolky, a promícháme je s troškou rostlinného oleje.

3. Mezitím si potřeme plech malým množstvím oleje a necháme ho 10 minut prohřát v troubě.

4. Poté na již rozehřátý plech rozprostřeme hranolky batátů a pečeme po dobu 20-30 minut.

5. Každých deset minut plátky batátů poctivě otáčíme, abychom docílili rovnoměrného propečení.

6. Propečené plátky batátů po vytáhnutí z trouby překryjeme na 5 minut papírem, který odsaje přebytečný tuk.

7. Servírujeme společně s připraveným dipem z Tatarské omáčky Hellmann´s.

A TADY máte recept na paštiku z tofu.

Podobné články

Doporučujeme

Další články