McDonald je labyrint světa
Před 68 lety v americkém Des Plines v Illinois otevřel českoamerický podnikatel Ray Kroc první restauraci McDonald, o čemž nás poučil i životopisný film Zakladatel, ve kterém si zahrál Michael Keaton. Kroc postupně dokázal vybudovat nejznámější síť rychlého občerstvení na světě. Pobočky McDonaldu se zároveň teritoriálně dokážou přizpůsobit, což většina lidí ani neví.
Je to tak. Jiný kraj, jiný mrav. A to platí i v McDonaldu, který se ochotně v jednotlivých zemích přizpůsobuje lidským chutím v podstatě odjakživa. Jen si vzpomeňte na české lidovky McKřen nebo McBůček. Vždyť ještě před pár lety jsme jedli Maestro Bohemia s uzenými oštiepkami. V následující galerii si ukážeme, jak rozdílná jídla si můžete v tomto legendárním fast foodu objednat napříč světem. Ano, je jasné, že na dovolené v zahraničí je hromada lokální kuchyně vždy na prvním místě, zatímco McDonald až na tom posledním, jenže není tomu vždycky tak, jak si myslíte.
Stejně se všichni shodneme na tom, že nejlepší je a bude sýrová sezóna. No nemáme pravdu?