fb pixel
Vyhledávání

Kynutá bábovka s datlovou pastou vám bude hodně chutnat!

Pro všechny, kteří milují sladké, kašlou na diety nebo si potřebují něco "vyžehlit", je tahle bábovka ideální volbou!

Nikola Nádvorníková
Nikola Nádvorníková 27.6.2017, 16:00

INGREDIENCE:

400 g hladké mouky
100 g kokosové mouky
100 g třtinového cukru
špetka soli
30 g čerstvého droždí
250 ml mandlového mléka
2 žloutky
100 g rozpuštěné Hery máslová příchuť

Hera na vymazání bábovkové formy
kokosová mouka na vysypání bábovkové formy

náplň
200 g datlové pasty
100 g Hery máslová příchuť


POSTUP:

Připravte si kvásek. Ohřejte mléko, aby bylo vlažné. Rozpusťte v něm dvě lžíce cukru. Rozdrobte do něj droždí. Nechejte odpočívat na teplém místě. Za pár minut vzniknou na povrchu bubliny. Kvásek je připravený.
Smíchejte oba druhy mouky, špetku soli a cukr. Přidejte rozpuštěnou Heru, žloutky a mléko s kváskem. Umíchejte hladké těsto. Práci si můžete usnadnit tak, že těsto necháte zamíchat domácí pekárnu, na program Těsto. Tam vám těsto v ideálních podmínkách také vykyne.
Těsto nechejte kynout hodinu. Mezitím si připravte náplň.
V hrnci rozpusťte Heru. Datlovou pastu nakrájejte na menší kousky a vsypejte do teplé Hery. Promíchejte a rozmačkejte vidličkou, až vznikne kompaktní hmota.
Vykynuté těsto rozválejte na plát dlouhý jako je průměr vaší bábovkové formy. Natřete na něj datlovou pastu s Herou. Zaviňte jako roládu.
Bábovkovou formu vymažte Herou a vysypejte kokosovou moukou. Vložte do ní připravené těsto. Nechejte ještě další hodinu kynout.
Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, 45 – 50 minut.

Podobné články

Doporučujeme

Další články