Co potřebujete:
2 celá avokáda
šťávu z 1 limetky
5 cherry rajčátek
svazek jarní cibulky
1 chilli papričku
1 lžíci olivového oleje
2 stroužky česneku
čerstvý koriandr
sůl, pepř dle chuti
Recept pochází z Raw kuchařky, RAW pro zdraví a krásu, Jitky Adamové.
Vydalo nakladatelství Smart Press, 499 Kč www.smartpress.cz
Postup:
Avokádo rozkrojte, vyndejte pecku a lžičkou vydlabejte dužninu. Rozmačkejte ji v misce vidličkou a ihned pokapejte šťávou z limetky, aby avokádo nezhnědlo. Přidejte nadrobno nasekaná rajčátka, cibulku, chilli papričku, rozetřený česnek a koriandr. Vmíchejte olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Umíchejte krém a podávejte se lněnými krekry či raw chlebem. Ozdobte čerstvou zelenou natí – řeřichou, koriandrem, natí jarní cibulky, petrželkou.
Tip:
Až budete mít barevnější náladu, nekrájejte rajčátka nadrobno do pomazánky. Rozkrojte je na čtvrtiny a namazané krekry jimi ozdobte.
A TADY najdete recept na Kulajda s houbičkami shiitake.