fb pixel
Vyhledávání

Dnes si upečte: mrkvové šátečky s rebarborou

Protože je nejvyšší čas na něco dobrého!

Nikola Nádvorníková
Nikola Nádvorníková 24.6.2017, 12:10

INGREDIENCE:

Těsto
•450 g hladké pšeničné nebo špaldové mouky
•250 g vychlazené Hery máslová příchuť
•250 g najemno nastrouhané mrkve
•1 prášek do pečiva
•špetka soli


Náplň
•4 stonky rebarbory
•4 velké jahody
•150 g třtinového cukru

POSTUP:

Do mísy nasypejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Důkladně promíchejte. Přidejte nastrouhanou mrkev a na menší kousky nasekanou Heru.
Promíchávejte ručně nebo hnětacím hákem, pokud používáte kuchyňský robot. Vypracujte hladké, nelepivé těsto. To nechejte odpočinout asi hodinu v lednici. Mezitím si připravte náplň.
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na malé špalíčky. Vsypejte do hrnce, zasypejte cukrem a při mírné teplotě rozvařte úplně doměkka. Může se stát, že se vám vyvaří moc tekutiny, potom přidejte trochu vody. Nepřehánějte to, výsledná směs by měla být hustá jako marmeláda. Přidejte nadrobno nasekané jahody a ještě 2 minuty povařte. Nechejte vychladnout.
Těsto vyválejte na pracovní ploše lehce posypané moukou. Plát by měl být silný maximálně půl centimetru. Vykrajujte kolečka. Buď skleničkou nebo formičkou.
Do středu kolečka dejte lžičku rebarborové náplně. Přehněte a okraje pořádně stiskněte k sobě.
Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 25 minut, dokud nezrůžoví.

Podobné články

Doporučujeme

Další články