Nedáte si raději salátek?
Profesor Eric Rimm z Harvardské univerzity v článku pro deník New York Times uvedl, že doporučená porce hranolků by neměla přesahovat šest kousků této nejdokonalejší formy brambor. Rimm hranolky hanlivě označuje za „škrobové bomby“, jelikož je jejich konzumace, světe div se, nezdravá. Profesor tak zasadil zničující ránu dříve neprůstřelnému argumentu všech hranolko-žravců: „Hranolky jsou z brambor, brambory jsou zelenina, takže hranolky jsou zdravé.“
Jako by nám už tak dostatečně nezvedl mandle, přichází profesor Rimm s dalším pobuřujícím tvrzením. A sice, že bychom si měli k těm ubohým šesti hranolkům dát ještě salát. Jaký má potom smysl objednat si hranolky, když vám tu úžasně slanou chuť v puse okamžitě přeplácá hořká a studená zelenina? Na tuto zásadní otázku nám pan profesor žádnou odpověď neposkytl.
Twitter hranolky miluje
Jedno z nejoblíbenějších a nejuniverzálnějších jídel, které milují děti i dospělí, masožravci i vegani, patří podle profesora Rimma k nejhorším kulinářským prohřeškům, co se týče míry nezdravosti. Závěrem svého textu harvardský vědec navrhuje, aby si lidé zaznamenávali, jak se cítí před konzumací hranolků a po jejich snědení, a třeba pak změní názor na jejich zdravotní následky. Většina milovníků osmažených brambor tohle už ale dávno ví. Zhruba minutu po dojedení hranolků se dostaví silné pocity strachu, bezmoci a osamění z toho, že nám hranolky došly. Léčba je jednoduchá – stačí zdvojnásobit dávku.
Článek vyvolal bouřlivé reakce především na Twitteru. Na nejlepší reakce se můžete podívat v galerii, třeba při čekání na velkou porci hranolků:
A tady si přečtěte 6 důvodů, proč je správné, že jsme součástí Severoatlantické aliance.