5 skořápek, které dobýváme blbě

Obrázek uživatele Elsa K.
26.6.2016, 18:06

Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě?

1. Geniální pistáciový trik, za který vám vaše nehty poděkují

pistácie2

Skořápku nejlíp rozlouskne jiná skořápka.

2. Kokosový ořech vcelku

Strčte kokosový ořech na 12 hodin do mrazáku. Do půl minuty pak máte vnitřek v ruce. Neporušený - bez dlabání.

3. Česnek se oloupe sám

Tohle je sakra užitečný trik nejen na vaření česnečky. Stačí vám dvě misky a pár pohybů.

4. Granátové jablko svlečené z kůže

Dobývat jednotlivá zrnka bývá docela fuška. Vyhnout se šťávě stříkající do všech světových stran ještě větší. Jde to ale i elegantně. Mrkněte.

a1b2c2d2e1f

5. Jak oloupat vejce za 5 vteřin jako profík?

Musíte je ale, stejně jako kokosový ořech výše, předem pořádně zchladit. Po uvaření je nechte cca čtvrt hodiny odpočinout, potom je dejte v ledové lázni na několik hodin do lednice. A pak - voila!

A TADY máte 10 věcí, které v kuchyni děláte špatně, ani o tom nevíte.


Komentáře