fb pixel
Vyhledávání

Co si dát v sobotu k večeři? Rozložené sushi!

Zdroj: Hellmann´s

Originální nápad, vše je rychle hotové a tak dobré, že nebudete muset ani umývat talíře!

Nikola Nádvorníková
Nikola Nádvorníková 28.1.2017, 16:29

SUROVINY:

100 g rýže na sushi
5 ml rýžového octa
200 g čerstvého lososa
wasabi
1 list řasy nori
½ avokáda
1 lžíce koriandru
¼ šťávy z limetky
sůl, pepř

Na omáčku:

1 lžíce majonézy Hellmann´s Light
¼ šťávy z limetky
½ lžičky wasabi
sůl, pepř

K servírování:

čerstvý koriandr
sezamová semínka bílá i červená

POSTUP:

Rýži na sushi uvařte podle návodu výrobce. Do hotové rýže přidejte za stálého míchání rýžový ocet, popřípadě sůl podle chuti.

Pomocí tvořítka vytvořte první patro 1 cm vysoké ze sushi rýže. Wasabi rýži lehce pomažte, čím více ho tam dáte, tím výraznější to bude. Nori řasu nakrájejte na menší kousky a ty pak dejte na rýži s wasabi.

Avokádo zbavte slupky a smíchejte s nakrájeným koriandrem. Vše dochuťte šťávou z limetky, solí a pepřem. Ochucené avokádo přijde jako další patro, stejně vysoké jako sushi rýže.

Čerstvého lososa nakrájejte na malé kostičky, lehce osolte a udělejte poslední patro. Posypejte na hrubo nakrájeným koriandrem a sezamovými semínky.

Majonézu Hellmann´s Light smíchejte se šťávou z limetky, lžičkou wasabi, osolte a opepřete. Dochucenou omáčkou pak vše zakápněte a podávejte.

Dobrou chuť! ... a já si jdu přidat!

Podobné články

Doporučujeme

Další články