Chleba je kámoš i žrádlo
Není náhoda, že host do domu se vždy vítal krajícem domácího chleba se solí. Boží dar dokáže zasytit nejeden hladový žaludek. A je-li navíc namazaný marmeládou, posypaný pažitkou nebo zavalený tlustou vrstvou sýra, může být jeho konzumace nejen praktickou, ale i gurmánskou záležitostí.
Když na začátku koronavirové krize lidé ve velkém nakupovali těstoviny a rýži, dávalo to smysl na první dobrou, mnoho posměváčků se ale ptalo, co, proboha, budou všichni dělat s tunami mouky. Teď už je to jasné - chleba! Chleba je v Česku pečícím trendem číslo jedna. Vyrábí ho všichni od profesionálů přes food bloggerky až po vaši sousedku Mařenku, která své jedlé, leč ne úplně vyvedené pokusy rozdává ve vlastnoručně ušité roušce po baráku.
Na aktuální hit českých kuchyní a českého Instagramu zareagovala například karlínská restaurace Eska, která disponuje populární vlastní pekárnou a zákazníkům k nákupu nyní rozdává i svůj léty prověřený kvásek. Obzvlášť oblíbeným kouskem z jejich nabídky je tzv. chléb 33, a tak pekaři podniku na sociálních sítích zveřejnili rovněž recept na tuto slavnou pochoutku. Najdete jej v galerii spolu s výběrem nejpovedenějších a jistě i nejlahodnějších českých domácích chlebíků, co jsme našli (nejen) pod hashtagy #pecenvkarantene a při pohledu na ně se nám sbíhají sliny a nůž (na máslo) otvírá v kapse.
Už jste v době izolované zkusili péct vlastní chléb? Pokud ano, pošlete nám vlastní fotku a vy i váš výtvor si můžete užít pomyslných 15 minut bezvýznamné slávy!