fb pixel
Vyhledávání

Čas na něco sladkého: bublanina s lesním ovocem a křupavou drobenkou

Tak dobrý, že se budete ještě dlouho olizovat!

Nikola Nádvorníková
Nikola Nádvorníková 22.6.2017, 18:13

INGREDIENCE:

těsto
300 g polohrubé mouky
200 ml plnotučného mléka
150 g třtinového cukru
100 g rozpuštěné Hery máslová příchuť
2 vejce
1 prášek do pečiva

ovoce

drobenka
100 g cukru krupice
100 g jemných ovesných vloček
100 g Hery máslová příchuť
20 g mandlových plátků

Hera máslová příchuť a polohrubá mouka na vymazání a vysypání formy
forma na koláč o průměru 28 – 30 cm

POSTUP:
Vejce dejte vyšlehat do robota se šlehací metlou, spolu s třtinovým cukrem. Šlehejte tak dlouho, až směs zhoustne a bude hodně světlá, nadýchaná.
Přidejte rozpuštěnou Heru a mléko. Opět společně šlehejte, až se všechny suroviny spojí.
Prášek do pečiva promíchejte důkladně s moukou. Vsypejte do připravené směsi v kuchyňském robotu. Opět míchejte, až vznikne hladké těsto.
Formu na koláč vymažte Herou a vysypejte polohrubou moukou. Pracujte pečlivě, aby nezůstal ani kousek formy suchý. Jinak by se vám bublanina mohla přilepit.
Do formy vylijte těsto a uhlaďte povrch. Nahoru nasypejte ovoce. Čerstvé nebo mražené.
Smíchejte drobenku. Cukr, vločky a Heru prohněťte, ideálně ručně, až vznikne sypká směs. Přidejte větší část mandlových plátků. Opět promíchejte. Drobenku navrstvěte na ovoce. Povrch posypejte zbylými mandlovými lupínky.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut. Nechejte vychladnout.

A TADY máte recept na jednou hlínu s květinami.

Podobné články

Doporučujeme

Další články