11. Co sis navařil, sněz, anebo spláchni!
Nejslabším článkem řetězu bývá většinou nějaká naprostá prkotina, jenže ani ty se při vaření zkrátka neodpouštějí. Můžete udělat všechno přesně podle receptu, a přesto se na hony vzdálíte výsledku, nad nímž se vám předtím sbíhaly sliny. Zní vám to povědomě? Tady jsou nejčastější ‚drobné‘, ale věčné chyby, kterých se někteří lidé při vaření dopouštějí. Podívejte, jestli mezi ně nepatříte.
10. 1. Příliš narvaná pánev
Čím víc věcí, myšleno co do množství a objemu, do pánve naházíte, tím spíše dosáhnete efektu vaření/dušení než smažení/opékání. Protože plocha pánve je zkrátka omezená. Platí to u všeho, zejména pak u masa.
9. 2. Maso na nepřilnavé pánvi
Pokud dáváte přednost spíše za horka sušenému masu, pak používejte pánev s nepřilnavým povrchem, která je díky nižší teplotě vhodná hlavně na vajíčka, omelety a dušenou zeleninu. Jestliže ale chcete šťavnaté maso s jemně křupavou kůrkou, hoďte ho radši na smaltovanou nebo litinovou pánev.