fb pixel
Vyhledávání

10 běžných kuchyňských omylů a chyb, které zkazí i ten nejlepší recept

Radek Kovanda
Radek Kovanda 21.9.2016, 14:00

11. Co sis navařil, sněz, anebo spláchni!

Nejslabším článkem řetězu bývá většinou nějaká naprostá prkotina, jenže ani ty se při vaření zkrátka neodpouštějí. Můžete udělat všechno přesně podle receptu, a přesto se na hony vzdálíte výsledku, nad nímž se vám předtím sbíhaly sliny. Zní vám to povědomě? Tady jsou nejčastější ‚drobné‘, ale věčné chyby, kterých se někteří lidé při vaření dopouštějí. Podívejte, jestli mezi ně nepatříte.

Co sis navařil, sněz, anebo spláchni!

10. 1. Příliš narvaná pánev

Čím víc věcí, myšleno co do množství a objemu, do pánve naházíte, tím spíše dosáhnete efektu vaření/dušení než smažení/opékání. Protože plocha pánve je zkrátka omezená. Platí to u všeho, zejména pak u masa.

1. Příliš narvaná pánev

9. 2. Maso na nepřilnavé pánvi

Pokud dáváte přednost spíše za horka sušenému masu, pak používejte pánev s nepřilnavým povrchem, která je díky nižší teplotě vhodná hlavně na vajíčka, omelety a dušenou zeleninu. Jestliže ale chcete šťavnaté maso s jemně křupavou kůrkou, hoďte ho radši na smaltovanou nebo litinovou pánev.

2. Maso na nepřilnavé pánvi
Zobrazit další

Podobné články

Doporučujeme

Další články