fb pixel Beer Point: vezmi partu a jděte degustovat pivo nebo prostě jen tak pařit – G.cz
Vyhledávání

Beer Point: vezmi partu a jděte degustovat pivo nebo prostě jen tak pařit

Beer Point
Zdroj: BigZoom

Piva z malých pivovarů, craft beer puby a bary, místo klasických dvou píp hned několik řad… to všechno znají pivní fanoušci už spoustu let. IPA, stout, weizen, rauch… tato slova si již dávno nepleteme se svahilštinou. Označují totiž různé pivní druhy – každý chutná trochu jinak, každý leze jinak do hlavy, ale spolehlivě vás sejmou úplně všechny, když víte, jak nato.

Komerční článek
Komerční článek 14.8.2020, 09:02

Jen pár kroků zpod ocasu Václavova koně na Václavském náměstí se nachází jeden z takových podniků. Ideální pro partu lidí, ve které může být třeba jen pět, ale třeba také 14. Různého věku, pohlaví i chuťových pivních buněk. Právě 14 je tu totiž i píp a z každé z nich teče jiné české pivo jednoho z domácích pivovarů. Mají tu různé speciály a jde vlastně jen o to, na které v danou chvíli narazíte. Únětice, Matuška IPA Raptor, Kocour V3 Rauchbier nebo taky Velen, Černá Hora či Starobrno.

A jak to všechno funguje?

To vám vysvětlí vstřícná a piva znalá obsluha. Úplně nejdříve si zakoupíte pivní kartu, což je vlastně něco jako předplacenka od mobilního operátora – nabijete ji pár stovkami (ideální na začátek jsou stovky dvě) a pak už s deckovou sklenicí obcházíte pípy, u nichž je samozřejmostí i "oplach" sklenice. U každé pípy je ještě čtečka, která vám s odčerpaným pivem odčerpává i peníze. Všechno vidíte online, takže můžete pípu vždy včas zastavit. Přitom decka stojí od devíti do nějakých 16 korun a většinou si ji nelijete plnou, není se proto třeba bát, že byste si nenašli to své "oblíbené". Pak už samozřejmě plnou dáte.

Česká kvalita

Beer Point vlastní stejní majitelé jako uznávanou pražskou restauraci Nota Bene. Zmlsaní hipsteři si sice moc nepošmáknou, protože sójové latté tu opravdu nebudou, zato ostatní dobroty (jídlo je většinou z oblasti studené kuchyně) sedí k servírovanému pivu jako prdel na hrnec. Klobásky můžete doplnit nakládaným Romadurem nebo tataráčkem a pak je téměř jisté, že se pustíte do druhého kola kolem píp, nebo do svého již objeveného pivního oblíbence.

Rodinný interiér

Do rodinného interiéru se vleze okolo 40. Plánujte dopředu, bývá tady dost narváno, takže se vyplatí se dopředu objednat – a pokud si zároveň zamluvíte opravdu dobrý občerstvení, neprohloupíte. V lokále můžete strávit dvě hodinky a jít ochutnávat třeba do Nota Bene, nebo zde propít i celý večer. Neutratíte majlant, což se 150 metrů od Václaváku cení. A zážitek mít budete, to můžeme zaručit. A třeba si pak i druhý den přijdete zkontrolovat, které že to pivo vám to vlastně chutnalo nejvíc.

Pařbu kousek od Václaváku, kde si pivo budete točit sami, objednávejte na bigzoom.cz

Další možnosti

No a kdybyste neměli dost a s rozjetou partičkou chtěli někam dále pokračovat v kompletaci sbírky neobyčejných zážitků, zkuste se objednat na tandemový seskok z nebes, vyhlídkový let balónem nebo se zajděte vykoupat do pivních lázní Bernard.

Všechno v klidu a bez stresů pořídíte na bigzoom.cz.

Podobné články

Doporučujeme

Další články