fb pixel Staří noví: 6 panovníků a významných osobností historie v moderním hávu – G.cz
Vyhledávání

Staří noví: 6 panovníků a významných osobností historie v moderním hávu

Zdroj: all-that-is-interesting.com

Jak by například královně Alžbětě I. slušelo 21. století?

Veronika Doleželová
Veronika Doleželová 11.9.2015, 16:04

1. William Shakespeare, odvážný a pokrokový dramatik, by se nejspíš dnes vyzbrojil na veřejnost košilí a vestičkou po otci. V uších by se mu houpalo i pár piercingů.

2. Marie Antoinetta na sebe vždy strhávala pozornost. Dnes by nosila jasné barvy, nejnovější šaty dávající vyniknout její postavě a samozřejmě by si dala záležet i na bohatém účesu.

William Shakespeare jako hipsterský umělec, admirál Nelson pěkně celý v námořnickém a Marie-Antoinetta, nezbedná kráska, která jakoby vyskočila ze soutěže Miss. Ze života všech zmíněných zbyla bohatá historie, která ovlivnila celý svět. A jak by jim slušela současnost, o tom popřemýšlel tým designérů společně s historičkou, doktorkou Suzannah Lipscomb. Ta grafikům a designérům radila s moderní proměnou velkých panovníků a osobností z historie a snažila se, aby nový vzhled a image odpovídaly i jejich povaze. A dopadlo to víc jak zajímavě. Jak by podle vás mohla vypadat např. taková panenská královna Alžběta I.?

3. Jedna z nejvýznamnějších britských panovnic, Alžběta I., by nejspíš zvolila krátký sestřih a protože sama milovala nejnovější módu, nosila by na zakázku šité, jedinečné dámské obleky z exkluzivních materiálů.

4. Tudorovec Jindřich VIII. byl bohatý a také marnivý - vlasy by si česal dozadu, aby zakryl tvořící se pleš a nosil by na míru šité obleky, košili sportovní, u krku rozepnutou. Střevíce by vyměnil za boty s podpatkem. Protože hodně času trávil venku jízdou na koni a lovem, byl by Jindřich také opálený.

5. Víceadmirál Lord Horatio Nelson by jako národní hrdina na oficiálních akcích vystupoval hlavně ve své uniformě v moderním provedení. Na své pozici by dnes nejvíce času trávil u stolních počítačů v operačním centru, takže by byl subtilnější než na svém originálním portrétu. I když za jeho časů ještě neexistovalo vyznamenání Viktoriina kříže, on by si ho určitě vysloužil.

6. A máme tu i někoho z minulosti i současnosti zároveň. Královna Alžběta II. je dnes už nejdéle vládnoucí panovnicí na britském trůnu. Vládla - a ještě stále bude - neuvěřitelných 63 let. Překonala tak svou předchůdkyni, královnu Viktorii. Alžběta II. proslula svým vytříbených stylem. I ve stáří se obléká důstojně, do jednoduchých stylových kostýmků a nebojí se ani pestřejších barev.

A jak s královnou Alžbětou II. šel čas, na to se můžete podívat ZDE.

Podobné články

Doporučujeme

Další články