fb pixel
Vyhledávání

8 fantasticky rozkvetlých dortů na oslavu jara

Na našich stránkách jsme vám ukázali už hodně dechberoucích dortů, ale tyhle se hodí k nadcházejícím Velikonocím jako žádné jiné. Ochutnat je můžete v Jakartě. Pokud tam nemáte zrovna cestu, jezte alespoň očima.

Václav Rybář
Václav Rybář 1.4.2017, 06:50

Všechno to začalo jednoho dne, kdy mladá nadšená kuchtička z Indonésie našla v babiččině pozůstalosti tradiční recepty na náplně do dortů. Staré a osvědčené umění se spojilo s mladým pohledem na svět a zrodila se tradiční chuť v moderní formě. Dnes má cukrárna Iven Oven tucet zkušených mistrů cukrářů, kterým pod rukama vznikají umělecká díla, která je škoda sníst. Podívejte se sami, jak realisticky mohou tyhle květinové gejzíry z cukru a másla vypadat.

1. Korpusy se vyrábí tradiční metodou - čokoládové, oříškové či vanilkové

2. Hlavním tahákem dortů jsou zdobné květy z hustého krému

3. Barví se přírodní cestou bez éček. Krém je z vajec, cukru a másla

4. To nahoře není písek, ale speciální drobenka

5. Květy se tvarují na speciálním rotujícím kolečku

6. Menší detaily se aplikují speciálními krémovými tryskami

7. Každý dort je uměleckým dílem konkrétní cukrářky

8. A v nabídce mají samozřejmě i cupcaky

A TADY se podívejte na 1000 let starý vyřezávaný portrét Mony Lisy.

Podobné články

Doporučujeme

Další články