4 recepty na ty NEJLEPŠÍ HOT DOGY, jaké jste kdy jedli!

Grilování patří k českému národu stejně jako chalupaření nebo pití piva. Po dlouhé zimě už netrpělivě vyhlížíme první jarní dny, kdy budeme moci oprášit gril a zakousnout se do šťavnatého kousku masa.

Trendy už dávno nejsou jen otázkou oblékání. Ovlivňují i to, co budeme grilovat. Jistě jste jako malí opékali buřty nebo zahrabávali brambory do popela. V posledních letech se hřál na výslunní burger, který dnes nechybí v nabídce snad žádného podniku. Ale protože si tento pokrm dopřáváme už nějaký ten pátek, je čas na změnu. Burger je mrtev, ať žije hot dog! A je úplně jedno, jestli sáhnete po kečupu, hořčici nebo něčem úplně jiném.

Americký hot dog


Na 4 porce potřebujeme:

4 nožičky kvalitních hovězích párků
4 brioškové bagetky
1/2 ledového salátu
10 dkg čedaru
10 dkg anglické slaniny
1 červenou cibuli
2 nakládané okurky
100 ml Amerického dressingu Spak

Postup:
Cibuli a okurky nakrájíme nadrobno a smícháme s Americkým dressingem Spak. Slaninu si nakrájíme na tenčí proužky a opečeme dokřupava. Čedar si nastrouháme na hrubším struhadle. Ledový salát nasekáme nadrobno. Bagetky si v půlce nakrojíme a opečeme ze všech stran, poté do nich vložíme párky, které zasypeme nastrouhaným čedarem, opečenou slaninou, ledovým salátem, a nakonec přidáme Americký dressing Spak.

Asijský hot dog

Na 4 porce potřebujeme:

4 kvalitní vepřové klobásky
4 sezamové bagetky
snítky čerstvého koriandru
jarní cibulku
čerstvou chilli papričku
Sladko-kyselou omáčku Spak
šťávu z půlky limetky
1 větší mrkev


Postup:
Do sladko-kyselé omáčky Spak přidáme nasekaný čerstvý koriandr, na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku a šťávu z limetky, to vše společně promícháme. Bagetky si podélně nakrojíme a opečeme ze všech stran, poté do nich vložíme klobásky, na které přidáme naši omáčku, a nakonec posypeme na tenoučké nudličky nakrájenou mrkev, nasekanou čerstvou chilli papričku a pár lístečků čerstvého koriandru.

Caesar hot dog


Na 4 porce potřebujeme:

4 nožičky kvalitních krůtích klobásek
4 francouzské bagetky
10 dkg anglické slaniny
1/2 římského salátu
lžíci majonézy 75% natur Spak
80 ml Caesar dressingu Spak
10 dkg parmezánu
6 filetů z ančoviček
šťávu z půlky citrónu


Postup:
Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme do křupava. Majonézu a Caesar dressing Spak si dáme do misky, přidáme citrónovou šťávu, najemno nastrouhaný parmezán, filetky z ančoviček a vše tyčovým mixérem rozmixujeme. Poté si nadrobno nakrájíme římský salát a smícháme ho s naším dressingem. Bagetky si podélně nakrojíme a opečeme ze všech stran, vložíme do nich párky, na které položíme římský salát smíchaný s dressingem, a nakonec posypeme orestovanou slaninou.

Old school hot dog


Na 4 porce potřebujeme:

4 kvalitní grilovací klobásky (bílé)
4 bagetky sypané mákem
100 g kysaného zelí
2 nakládané okurky
3 cibule
klasickou hořčici Spak
Gourmet Ketchup Barbecue Spak
nakládané jalapeño papričky
nakládanou sladkou kukuřici


Postup:
Cibuli si nakrájíme na kolečka a orestujeme dozlatova. Okurky a jalapeño papričky si nakrájíme na drobné kostičky. Bagetky si v půlce nakrojíme a opečeme ze všech stran. Poté do nich vložíme klobásky. Na klobásky položíme kysané zelí, orestované cibulové kroužky a zasypeme směsí okurek, jalapeño papriček a kukuřice. Nakonec přidáme barbecue kečup Spak a klasickou hořčici.

A další chutné recepty najdete v našem článku 5 tipů na kreativní domácí hot dogy.


Komentáře

Doporučeno pro vás