Já osobně vyrůstal na zemlbábě a dušené mrkvi s flaksovitým vepřovým. Dneska už to prý děti mají lepší. Tak se pojďme prostřednictvím obrázků z Redditu podívat do talířům nejen českým, ale třeba taky americkým, francouzským nebo brazilským a korejským školákům.
1. Brazílie (rýže, fazole, maso se zeleninou, houska a salát)
2. Čína (pražená ryba, míchaná vejce v rajčatovém protlaku, rýže, zelenina a polévka)
3. Singapur (smažená zelenina, smažené vejce, smažené kuře, smažené ančovičky)
4. Jižní Korea (rýže, několik druhů zeleniny, smažené kuře a fazolová omáčka)
5. Japonsko (polévka Udon (nudle zvlášť), ryba v sýrovém těstíčku, pomeranč a mléko)
6. Thajsko (rýže, kuře, fazolky a vejce)
7. Malawi (rýže, fazole, mix zeleniny a salátů)
8. Švédsko (brambory, fazole, zelenina, krekr s pomazánkou)
9. Francie (maso s kuskusem a zeleninou, salát a pečivo)
10. Velká Británie (hrášek, brambory v husté omáčce, punčový řez ve sladké omáčce)
11. Německo (těstoviny s uzeninou a sýrovou omáčkou, salát se zálivkou a čokoládový pudink)
12. USA (cheeseburger, hranolky, jablko, zelenina, mléko, meruňkové pyré)
13. Česká republika (bramboračka, UHO s rýží a podivné tekutiny v tradičních duritkách + "desert")
TÉMATA
Doporučujeme
Další články