11 laciných jídel ze stánků a bufetů, které se tváří jako noblesní pokrmy

Obrázek uživatele Radek Kovanda
21.5.2018, 08:05

Nezáleží jen na úhlu pohledu, ale také na správném naaranžování. Párky, rolky a plněné housky se tak na talíři mohou proměnit v klenoty estetické gastronomie.

Jedním z velmi sledovaných food fotografů na Instagramu je již nějakou dobu anonymní uživatel, který si říká Chef Jacques LaMerd (česky Šéfkuchař Jakub Hovno).

Pozor, tohle není
žádný Mimibazar!

Kvalitu jeho snímků nepředstavuje pouze profesionální kompozice i příjemné tlumené nasvícení, tedy forma, nýbrž také obsah – laciné pokrmy a potraviny v dovedně vytuněné podobě. Je z toho vidět, že si autor se svými díly pečlivě pohrál nejen esteticky, ale rovněž gastronomicky, a vytvořil tak zároveň překvapivě funkční recepty. Ostatně posuďte a případně vyzkoušejte sami:

1. Kapsa plněná ostrou směsí se slaninou, omáčka ze špaget z plechovky

2. Fritované párky v těstíčku, plátky dvoubarevného sýra, medový šunkový salám, těstoviny ve tvaru Spongeboba z plechovky a slzy hořčice

3. Opečené kostičky sekané, broskové želé v cukru, sýrové kuličky, ořechy, zelenina

4. Balení handi-snack (slané krekry s omáčkou), kapustové čipsy, pražená kukuřice, holandská omáčka, zelenina

5. Fritované kuřecí křidélko, masové křupky, čekanka, sýrový dresink, bylinková majonéza, řepa

Co si myslíte o těchto pokrmech?

Anketa se načítá...

A na závěr ještě náš recept na domácí sušené maso – chutná stejně dobře, jako vypadá, ne-li ještě lépe.


Komentáře