"No jo," přikývl moderátor (NE)BLÁZNI Tomáš Poláček, "už je to čtyři roky, tehdy jste michelinskou hvězdu dostali poprvé. A něco ti řeknu - mám pocit, že ses od té doby dost změnil."
Devětatřicetiletý Radek Kašpárek se nehádal, naopak: "No jo, změnil. Uvědomuju si, že mám krátkou čáru života, ale rozhodně nechci zemřít na infarkt před čtyřicítkou, tak jsem se přestal zbytečně rozčilovat a ještě něco..."
Potom začal mluvit o věcech, které jen tak na potkání nevypráví: "Taky mi hodně pomohla současná manželka. I kvůli ní jsem se loni v prosinci rozhodl, že si pročistím hlavu tím, že úplně přestanu pít alkohol. Uvědomoval jsem si, že jsem kvůli němu až moc temperamentní, výbušný a nemuselo by to dopadnout dobře."
Radek Kašpárek zhubl, v březnu se oženil, v létě jeho novomanželka otěhotněla.
Rozhovor Radka Kašpárka s Tomášem Poláčkem
Kvůli pandemii musel zavřít restauraci jak na jaře, tak i teď na podzim, ale nehroutí se. Vaří se svými kolegy pro okolní nemocnice. "Dokonce jsme přes léto něco vydělali, a tyhle peníze pak investovali do dalšího rozvoje Fieldu. Vyloženě už se těším na to, až se doba vrátí k normálu a my všechny novinky ukážeme hostům. No, a možná jim příští rok ukážeme i novinku skutečně velikou - s mým životním kamarádem a kolegou Mírou Noskem přemýšlíme o tom, že bychom možná v Praze zkusili vybudovat hospodu ještě jednu..."
Co je nového v soutěži MasterChef? Jak se obědvá v restauracích se třemi michelinskými hvězdami? A nakolik se Radek Kašpárek poslední dobou změnil coby kuchař?
Sledujte další díl talk show (NE)BLÁZNI, tentokrát s fanouškem Baníku Ostrava a šéfkuchařem Radkem Kašpárkem.